Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „sv. Ante – Cim“ iz Mostara u utorak, 12. prosinca 2017. u 19:00 sati u Hrvatskom Domu hercega Stjepana Kosače priređuje svoj tradicionalni božićni koncert „GRADU S LJUBAVLJU s prijateljima”.

Ulaz je besplatan.

Generalni pokrovitelj koncerta je Framost – Misija poveznica baštine ljudi i prostora.

Kao i dosadašnjih godina ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji upriličit će nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ove manifestacije.

Uz domaćine, HKUD „sv. Ante – Cim”, koncert će obogatiti prijateljska foklorna društva, pjevački zborovi, klapska pjesma i solisti.

1872. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. 1993. godine u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno sa preživjelim članovima drevnog Društva sv. Ante i podmladkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD „sv. Ante – Cim” Mostar.

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda. Sa sobom nosi vedrinu i raznolikost narodnog stvaralaštva.
Rad Društva obuhvaća sve uzraste, počevši od najmlađih školaraca i školarki, potom mladih srednjoškolskog uzrasta, studentskog uzrasta, rekreativne skupine kao i onih starijih, koji vjerno čuvaju izvorni narodni folklor našeg kraja i naroda.
Ističu se brojni nastupi u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Italiji, Njemačkoj, Češkoj i Grčkoj.

Ne zaboravite: „Mi smo 25 godina sa Vama i za Vas!”

Srdačno, dobro došli!