25. božićni koncert Gradu s ljubavlju s prijateljima u Mostaru

9. prosinca 2017. | Sv. Ante Cim

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „sv. Ante – Cim“ iz Mostara u utorak, 12. prosinca 2017. u 19:00 sati u Hrvatskom Domu hercega Stjepana Kosače priređuje svoj tradicionalni božićni koncert „GRADU S LJUBAVLJU s prijateljima”.

Ulaz je besplatan.

Generalni pokrovitelj koncerta je Framost – Misija poveznica baštine ljudi i prostora.

Kao i dosadašnjih godina ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji upriličit će nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ove manifestacije.

Uz domaćine, HKUD „sv. Ante – Cim”, koncert će obogatiti prijateljska foklorna društva, pjevački zborovi, klapska pjesma i solisti.

1872. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. 1993. godine u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno sa preživjelim članovima drevnog Društva sv. Ante i podmladkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD „sv. Ante – Cim” Mostar.

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda. Sa sobom nosi vedrinu i raznolikost narodnog stvaralaštva.
Rad Društva obuhvaća sve uzraste, počevši od najmlađih školaraca i školarki, potom mladih srednjoškolskog uzrasta, studentskog uzrasta, rekreativne skupine kao i onih starijih, koji vjerno čuvaju izvorni narodni folklor našeg kraja i naroda.
Ističu se brojni nastupi u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Italiji, Njemačkoj, Češkoj i Grčkoj.

Ne zaboravite: „Mi smo 25 godina sa Vama i za Vas!”

Srdačno, dobro došli!

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)