Čović - knjiga

Ukratko s predstavljanja knjige dr. Dragana Čovića

20. rujna 2018. | Razno

U srijedu večer u prepunom Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavljena je knjiga dr. Dragana Čovića “Iznad crte – moja vizija europske BiH”.

Hrvatski član predsjedništva BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović je istaknuo kako ova knjiga sadrži više od stotinu njegovih govora održanih u raznim prigodama u posljednjih petnaestak godina. ‘Ovo je prigoda, rekao je, da pošaljemo jednu poruku da je naša mjera ići uvijek iznad kako bismo naglasili zajedništvo i pružili ruku svima onima koji nam mogu omogućiti bolji život’, kazao je Čović ističući ‘kako su govori u knjizi podijeljeni u više dijelova s obzirom na prigode u kojima su održani, bilo u sportskim, vjerskim, društvenim ili bilo kojim drugim prigodama. Ovo je jedan odgovor svima onima koji danas na različite načine pokušavaju kritizirati, omalovažiti sve što radimo’, dodao je Čović.

Predstavljači su bili: rektor mostarskog sveučilišta prof. dr.sc. Zoran Tomić, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević, mr. sc. Marija Pejčinović Burić potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i sam autor knjige akademik dr. Čović.

Opći dojam je: suveren suvereno o suvremenim i živo aktualnim temama naroda i prostora i mogućim perspektivama. Tako bi se ukratko mogla sažeti večer predstavljanja knjige akad. dr. Dragana Čovića.

Prepun Dom hercega Stjepana Kosače je najbolji i opći dojam i ozračje i komentar o autoru i predstavljačima i glazbenim točkama i tempiranom ‘tajmingu’.

/Misija FRAMOST/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)