Čović - knjiga

U srijedu večer u prepunom Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavljena je knjiga dr. Dragana Čovića “Iznad crte – moja vizija europske BiH”.

Hrvatski član predsjedništva BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović je istaknuo kako ova knjiga sadrži više od stotinu njegovih govora održanih u raznim prigodama u posljednjih petnaestak godina. ‘Ovo je prigoda, rekao je, da pošaljemo jednu poruku da je naša mjera ići uvijek iznad kako bismo naglasili zajedništvo i pružili ruku svima onima koji nam mogu omogućiti bolji život’, kazao je Čović ističući ‘kako su govori u knjizi podijeljeni u više dijelova s obzirom na prigode u kojima su održani, bilo u sportskim, vjerskim, društvenim ili bilo kojim drugim prigodama. Ovo je jedan odgovor svima onima koji danas na različite načine pokušavaju kritizirati, omalovažiti sve što radimo’, dodao je Čović.

Predstavljači su bili: rektor mostarskog sveučilišta prof. dr.sc. Zoran Tomić, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević, mr. sc. Marija Pejčinović Burić potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i sam autor knjige akademik dr. Čović.

Opći dojam je: suveren suvereno o suvremenim i živo aktualnim temama naroda i prostora i mogućim perspektivama. Tako bi se ukratko mogla sažeti večer predstavljanja knjige akad. dr. Dragana Čovića.

Prepun Dom hercega Stjepana Kosače je najbolji i opći dojam i ozračje i komentar o autoru i predstavljačima i glazbenim točkama i tempiranom ‘tajmingu’.

/Misija FRAMOST/