Ovo je jedinstveni sajam i, koliko nam je poznato, jedini ovakve vrste kod nas, a možda i u svijetu. Sajam je izložbenog ali i prodajnog karaktera.

Program je započeo sv. Misom u crkvi sv. Ante Padovanskog na Tepčićima i zahvalom Bogu za ovogodišnji rod i urod.

Nakon molitvenog dijela program u Domu sv. Ante uslijedilo je otvorenje 3. “Sajam ćuptera” koji je otvorio predsjednik Matice hrvatske Čitluk prof. Andrija Stojić.

Uz pjesmu, gangu i bećarac, ugodno druženje je nastavljeno do dugo u noć uz kušanje ćuptera te ostalih hercegovačkih proizvoda (uštipci, pršut, sir, pita, kruh ispod sača, vino, i dr.).

Na našoj stranici Hercegovački portal možete pogledati prijenos, koji smo prenosili uživo sa Tepčića, otvaranje 3.“Sajam ćuptera”, u Dom sv. Ante.

Hercegovački portal je medijski pokrovitelj Sajama.

Predsjednik društva Sv.”Ante-Tepčići” Mario Doko, u razgovoru za Hercegovački portal rekao je:

Ovo je događaj iznad svih očekivanja stvarno se nismo nadali ovim posjetiteljima ovolikim ali Bogu hvala na njima. Stvarno svake godine rastemo, kako izgleda biti će nam najveći problem prostor. Ove godine smo napravili jednu ogromnu dvoranu, Dom Sv. Ante. ali izgleda da je premal. Kako vrijeme ide vjerujem da ćemo dogodine i sportsku dvoranu napuniti. Što se tiče sajma protekao je stvarno izvrsno svi sudionici su prezadovoljni utisci su prelijepi i evo nitko se nije vratio razočaran. Prijatelji iz Bune su nas počastili sa prekrasnim uštipcima. Sve je bilo u najljepšem tonu nadam se dogodine u još većem. Ali nadamo se da će još više ljudi posjetiti ovaj sajam i da ćemo se bolje pripremiti. Stvarno smo napravili pun pogodak i dobru priču. Za najavu sljedećeg i dogodine 4. Sajma po redu nadam se da će proći dobro. Nadam se da će korona mjere popustiti i da narod malo slobodnije kreće se, a dosta svijeta je došlo tu i dosta ih se plaši događanja i svega. Tako da razumijemo situaciju. Ja se nadam dogodine da će to još biti masovnije i posjećenije. Bogu hvala svima hvala, svim koji su pomogli sponzori i medijske kuće, koje su stvarno od prvog dana s nama. Svako vam dobro svima bože zdravlja vidimo se dogodine u isto vrijeme isto mjesto.

Foto: Ante Boras

Tekst: Hercegovački portal