”DRUŠTVO SV. ANTE U MOSTARU bilo je poznato po svom pjevačkom zboru. Prvi svečani pjevački nastup imali su na Kalandoru, 2. veljače 1939. Time je ujedno proslavljena i prva obljetnica osnutka ženskog ogranka i konačnog organiziranja i suradnje svih ogranaka. Mješoviti zbor je time počeo svake nedjelje pjevati u crkvi. Spomenutu misu posluživalo je 100 djece iz Podmlatka Društva, a prigodnu propovijed o značenju i potrebi Društva sv. Ante održao je dr. fra RufinŠilić.”

(tekst preuzet iz glasila Kršćanska Obitelj, XXII. (1939.) br. 3. str. 91.)   

 

12.10.1993. god. zbor sv. Ante je, U DOMU SV. ANTE U CIMU, ponovo oživljen i na gornjim temeljima obnovljen pod imenom ”PJEVAČKI ZBOR SV. ANTE ’39.”

*****

Generacije zboraša su se smjenjivale. Nekad bude veći broj nekad manji. Ali ljubav je ostajala ista, vjernost ista, ideali isti. Ovo je prigoda prisjetiti se ROĐENDANA ZBORA I ČESTITATI SVIM ČLANOVIMA NAŠEG MJEŠOVITOG PJEVAČKOG ZBORA ‘SV. ANTE ’39.’ DAN ORGANIZIRANJA I OBNOVE ZBORA.

Kroz proteklih 30 godina brojna su se imena našla na našem popisu. Radosni smo neobično što je svatko doprinio Zboru onim što ima i što jest, i tako dao svoj dar za opće dobro svih na ovim našim prostorima. Aktualna voditeljica Zbora je prof. Silvia Vukojević, pomažu joj i glazbenice iz naših drugih zborova koji su sastavni dio ovog našeg jedinstvenog pothvata DA CIJELA CRKVA PJEVA I BOGA SLAVI. To su Marija Soldo i Anamarija Vukojević. Hvala im svima i čestitamo ZBORU I PJEVAČIMA 30 ROĐENDAN!

 

Ovom prilikom se sjećamo i naših pokojnih članova Zbora koji su u proteklom periodu preminuli. Donosimo imena pokojnih članova našeg PJEVAČKOG ZBORA ‘SV. ANTE ’39.’:

 

1.      DINKO KIKO NIKOLIĆ

2.      VENKA GLAVAŠ

3.      SANDA BUNTIĆ

4.      MILKA KREŠIĆ

5.      KATICA MIHIĆ

6.      ILIJA KREŠIĆ

7.      ANDRIJA PEHAR-PIVAC

8.      MARKO JUKA

9.      VOJKA VILENICA

10. JULIJANA KARAČIĆ

11. KATICA ČULJAK

12. NIKO CVITKOVIĆ

13. FRANJO DŽIDIĆ

14. JASNA BALETIĆ

15. RADICA ČULJAK

 

također donosimo i imena pokojnih članova FOLKLORNOG ANSAMBLA:

 

1.       MARIJAN ĐINKIĆ

2.       ANTE GRBEŠA

3.       DANICA KREŠIĆ-ROŠA

4.       PETAR ZOVKO

5.       ANĐA ZOVKO

6.       MIĆA ZOVKO

7.       KATICA ČULJAK

8.       NEDA DREŽNJAK

9.       MIRA ĆUBELA

10.   IVA SEKA MARTIĆ

11.   DANKO ŠKUTOR

Pokoj vječni daruj im Gospodine. Za sve njih služimo sv. Misu i zahvaljujemo se za njihov doprinos postojanju našeg OBNOVLJENOG DRUŠTVA SV. ANTE.

MISIJA FRAMOST