14.11.2022., Buna/Mostar

Jučer, 14. studenog, u večernjim satima, svetom misom od 18 sati u svetištu sv. Nikole Tavelića na Buni svečano je proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića, prvog proglašenog sveca u hrvatskom narodu.

Svečanu svetu misu je predslavio i prigodnu propovijed izrekao fra Stanko Pavlović iz Gruda uz suslavlje domaćina svetišta fra Mile Vlašića, te fra Luke i fra Bože. Fra Stanko je nazočnim vjernicima naglasio svijetli lik sv. Nikole Tavelića, kao trajni primjer hrabrosti u svjedočenju kršćanske vjere.

Slavlje svete mise uzveličali su pjevački zborovi sv. Ante iz Mostara/Cima, pod vodstvom prof. Silvie Vukojević, te sv. Franje iz Čapljine pod vodstvom prof. Gabriele Glavinić i tamburaši sv. Leopolda iz Grabovina/Čapljina, pod vodstvom Josipa Pavlovića i njegova suradnika učitelja sviranja. Oni su pjevali i svirali tijekom svete mise, ali i nakon mise u dvorani zajedništva i veselice. Nakon mise uslijedilo je zajedničko druženje fratara i prisutnih vjernika u dvorani svetišta pored crkve. Uz velik broj gostiju i prijatelja svečanost se protegla do kasno u noć.

Sv. Nikola Taveliću – moli za nas!

Foto: Ante Boras

MISIJA FRAMOST