U petak, 19. svibnja 2023. u 17.00 sati u franjevačkom centru sv. Ante-Cim bilo je iznimno svečano. Slavljena je sveta misa i pod misom su se vjenčali mladenci Andrej Jurić iz Mostara i Ana Đerek s Hodova, župa Rotimlja. Zaželjeli su se vjenčati u crkvi sv. Ante u Cimu podno zavjetnoga križa i pred fotografijama poginulih branitelja. Rado smo im udovoljili želji i svojim molitvama i lijepim željama smo ih ispratili na put kroz život.

Andrej je rođen 12. rujna 2000. u Mostaru u roditelja Zorana Jurića i Ivane Pandža. Njihovo je treće dijete. Nakon Marinka i Tonija, rođen je Andrej i potom Zvone. Andrej je građevinski tehničar i u franjevačkoj crkvi u Mostaru je kršten. Ondje je primio i sakrament sv. potvrde a i zaručnička predavanja i tečaj priprave za brak je ondje pohađao.

Ana Đerek je zaručnica i rođena je također u Mostaru 9. rujna 2002. godine u roditelja Slavka Đereka i Branke Perica. I Ana je, kao i Andrej, treće dijete u svojih roditelja. Uz nju su još sestre Antonela i Andrea i brat Josip /jedno njihovo dijete ANABELA je rajno dijete/. Ana ima zvanje kuharice. Krštena je u župi Rotimlja i ondje je primila i sakrament potvrde, a u franjevačkom centru sv. Petra i Pavla u Mostaru pohađala je tečaj priprave za brak.

Tri i pol godine se poznaju i već je godina dana kako su se odlučili sklopiti svoj crkveni brak. Uredno su donijeli svoje Krsne listove i podatke o slobodnom stanju, podatke o potvrdi i potvrde o pohađanju tečaja priprave za ženidbu. Vjenčali su se pred fra Lukom Marićem i jedno drugom su pružili ruku i izrekli svoje sudbonosno DA i prisegu vjenčanja… Svi mi nazočni bili smo svjedoci njihova svetog čina.

Biblijski tekst iz knjige Sirahove: ‘Neka su ti mnogi poznanici, ali pouzdanik samo jedan od tisuću’! odzvanjao je molitvenim prostorom, baš kao i himan ljubavi iz poslanice Korinćanima kao i evanđeoski ulomak iz Ivanova evanđelja. Čitanja su pročitale bliske rođake zaručnika. Svi smo mladencima poželjeli dobro zdravlje, sreću i blagoslov u braku te ljubav i vjernost u bračnom životu. Mladenci su posebno počastili fotografije poginulih branitelja u crkvi, sa željom da i sami budu branitelji i graditelji mira i dobra, ljepše i sretnije budućnosti svoje i svoga potomstva.

Poželjeli smo im i da ne zaostaju u rađanju iza svojih roditelja, već da ih ili sustignu ili prestignu. U koloni automobila odvezli su se u hotel u Čapljini gdje su slavili sve do jutarnjih sati. Neka im bude sretno i blagoslovljeno bračno zajedništvo i uspješno se ugradili u svoje obitelji i društvo u koje ulaze. Čestitamo našim mladencima i Božji blagoslov zazivamo na nje. Živjeli.

Foto : Ante Boras

/Misija FRAMOST/