Tradicionalno, 32. godinu za redom, jučer, 12. lipnja, upriličena je svečana proslava sv. Ante u Cimu, dan uoči samog blagdana sv. Ante, kako se i uobičavalo svih prethodnih godina.

Proslavom u Cimu objedinilo se obilježavanje Dana sv. Ante i našeg Društva- HKUD-a ”Sv. Ante – Cim”, Dana III. cimske bojne i ”Lipanjskih zora” te Dan Osnovne škole Cim i nogometnog kluba ”Cim”.

Svečanost i program proslave započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika na Gorici, zatim na Trgu III. cimske bojne i ispred spomen – ploče na Smrčenjacima.

Nakon polaganja vijenaca i svijeća, u mimohodu sa Smrčenjaka, povorka svečara se uputila prema franjevačkom centru i Domu sv. Ante, gdje je s početkom u 19.00 sati služena sveta misa u čast našeg zaštitnika i omiljenog sveca, sveca cijeloga svijeta, sv. Ante Padovanskog; te u spomen i za pokoj duša svih poginulih i preminulih hrvatskih branitelja.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Luka Marić u koncelebraciji fra Stanka Pavlovića, a pjesmom uzveličao veliki mješoviti zbor ”Sv. Ante ’39”.

Po završetku svete mise i blagoslova djece i cvijeća uslijedio je bogat kulturno zabavni program, na stadionu OŠ Cim.

Hvala svima koju su na bilo koji način doprinijeli svečanosti jučerašnjeg dana i proslave… Vjerničkom puku koji je redovito pohodio pobožnosti i devetnice, članovima Društva, zajedničarima i prijateljima naše Misije, sponzorima i organizatorima proslave, dragim gostima… HVALA SVIMA !! Bog Vam bio nagrada i plaća, a sv. Ante zaštitnik i pomoć u svim Vašim potrebama.

Danas je blagdan sv. Ante i svima koji nose ime Ante, Anto, Antun, Anton, Antonija, Antonio, Toni, Tonćo, Antea,… čestitamo imendan!!

SVETI ANTE, MOLI ZA NAS !!

Foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/