XIII. tjedan kroz godinu

Nedjelja, 30. 6. 2024., TRINAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

NAPOMENA: Petrov novčić. Po odredbi naših biskupa od 10. prosinca 2003. god. milostinja posljednje nedjelje u mjesecu lipnju namijenjena je za “Petrov novčić”. Riječ je o vjerničkoj solidarnosti s papom kako bi mogao obavljati redovite poslove, ali i priskočiti u pomoć pojednim mjesnim Crkvama.

IMENDANI: Bazilid, Marcijal, Teobald, Ladislav, Adolf, Zenon

BOJA LITURGIJSKOG RUHA: zelena

ČITANJA: Mudr 1,13-15; 2,23-24; Ps 30,2-6; 11.12a.13b; 2Kor 8,7.9.13-15; Mk 5,21-43

MISAO IZ EVANĐELJA DANA: ”Djevojko! Zapovijedam ti, ustani!”, Mk 5,21-43

 

Čitanje svetog Evanđelja po Marku

U ono vrijeme…

Kad se Isus lađom ponovno prebacio prijeko, zgrnu se k njemu silan svijet. Stajao je uz more. I dođe, gle, jedan od nadstojnika sinagoge, imenom Jair. Ugledavši ga, padne mu pred noge pa ga usrdno moljaše: ”Kćerkica mi je na umoru! Dođi, stavi ruke na nju da ozdravi i ostane u životu!” I pođe s njima. A za njim je išao silan svijet i pritiskao ga.

Dok je Isus još govorio, eto nadstojnikovih s porukom: ”Kći ti je umrla. Čemu dalje mučiti učitelja?” Isus je čuo taj razgovor, pa će nadstojniku: ”Ne boj se! Samo vjeruj!” I ne dopusti da ga itko drugi prati osim Petra i Jakova i Ivana, brata Jakovljeva. I dođu u kuću nadstojnikovu. Ugleda buku i one koji plakahu i naricahu u sav glas. Uđe i kaže im: ”Što bučite i plačete? Dijete nije umrlo, nego spava.” A oni mu se podsmjehivahu.

No on ih sve izbaci, uzme sa sobom djetetova oca i majku i svoje pratioce pa uđe onamo gdje bijaše dijete. Primi dijete za ruku govoreći: ”Talita, kum!”, što znači: ”Djevojko! Zapovijedam ti, ustani!” I djevojka odmah usta i poče hodati. Bijaše joj dvanaest godina. I u tren ostadoše zapanjeni, u čudu veliku. On im dobro poprijeti neka toga nitko ne dozna; i reče da djevojci dadnu jesti.

Riječ Gospodnja.

Izvor: / hilp.hr /

Poveznica: https://www.hilp.hr/liturgija-dana/

Foto: SaraD

/Misija FRAMOST/