21.02.2014., Ludbreg - Crkva Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu Iako nema nikakvih pisanih dokumenata, predaja govori da se samo godinu dana nakon posvete zupne crkve u kapelici dvorca Batthyany 1411. zbio nesvakidasnji dogadjaj. Za vrijeme bogosluzja, sveceniku koji je sumnjajuci u istinitost rijeci Pretvorbe - Ovo je tijelo moje i Ovo je moja krv.... u kalezu je nakon lomljenja hostije na tri dijela potekla prava krv.Tekucinu iz kaleza pospremio je u staklenu posudicu, skrio, i o dogadjaju sutio do kraja zivota. Tek na samrti javno je priznao sto se dogodilo i ampulu s tekucinom predao na cuvanje svojoj subraci svecenicima u zupnoj crkvi sv. Trojstva. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Mjesec lipanj posvećen je Presvetom Srcu Isusovu, a mjesec srpanj Predragocjenoj Krvi Kristovoj.

S obnovom rimskog liturgijskog kalendara nakon Drugog Vatikanskog Koncila blagdan Krvi Kristove je spojen s blagdanom Tijela Kristova te se u četvrtak nakon Presvetog Trojstva slavi svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, dok je slavljenje svetkovine Krvi Kristove, 1. srpnja, ostavljeno svim ustanovama i crkvama koje u nazivu imaju spomen Krvi Kristove.

Najpoznatije proštenište Predragocjene Krvi Kristove u Crkve u Hrvata je ono u Ludbergu na sjeveru Hrvatske.

Molitva Predragocjenoj Krvi Kristovoj

O, Predragocjena Krvi Kristova, koja si potekla da cijelom
čovječan­stvu pokažeš svoje neizrecivo milosrđe!
Evo nas smjerno pred oltarom tvojim prostrte.
Izlij se na nas u svoj neizmjernoj snazi svoje ljubavi.
Evo naše glave, naših ruku, naše volje, pameti, sjećanja, misli, želja i nagnuća, naših djela,
naše vanjske i unutarnje osjećajnosti!
Operi nas od sve kaljave stareži,
izbriši naše grijehe i krivice, ozdravi što je bolesno, pridigni klonulo, obrati nas i preobrazi svojom otkupiteljskom snagom da bismo se sjedinili s tobom sada i u vječnosti.
O, neizmjerna Čistoćo, očisti nas, operi nas,
nahrani nas, blagoslovi i spasi nas!
Amen.

/Misija FRAMOST/