O prošlotjednom putovanju i nastupu našeg HKUD ”Sv. Ante – Cim” na 25. Internacionalnom uskrsnom festivalu folklora održanom u Ohridu, Sjeverna Makedonija, u organizaciji World Festival Association (WOFA), jučer su pisali i objavili mnogi mediji.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svima!!… na ugodnoj suradnji i zanimanju za rad i aktivnosti naše Misije i Društva; podršci i promociji svih ovih godina!!

HVALA VELIKA!!

HVALA Mostarska panorama

HKUD „Sv. Ante – Cim“ predstavio hrvatsku tradicijsku kulturu u Ohridu

Jedan od najuspješnijih folklornih ansambala u Bosni i Hercegovini, HKUD „Sv. Ante – Cim“ gostovao je u Ohridu od 4. do 7. travnja 2024. godine.

Povod gostovanja je bilo predstavljanje hrvatske tradicijske kulture na 25. internacionalnom uskrsnom festivalu folklora u organizaciji World Festival Association (WOFA) koja svoje sjedište ima i u Ohridu.

HKUD „Sv. Ante – Cim“ predstavio se koreografijama pjesama i plesova Župe Mostarski Gradac te „Igrajte nam muzikaši“, pjesme i plesovi Zagorja.

WOFA je organizacija čija je zadaća povezivati različite festivale u čitavom svijetu. Njihova misija je spajati i promovirati različite kulture iz čitavog svijeta kroz glazbu, ples i tradicijsku odjeću.

Članovi HKUD – a „Sv. Ante – Cim“ Mostar kroz ova 4 dana uživali su u kulturno – povijesnoj baštini Sjeverne Makedonije, kao i u njihovoj glazbi i gastronomiji.

FOTO: https://www.facebook.com/photo/?fbid=949019710337981&set=pcb.949019837004635

HVALA Obican.info – Običan Radio Mostar

Članak na poveznici: https://obican.info/hkud-sv-ante-cim/

HVALA Bljesak.info

Članak na poveznici: ‘Igrajte nam muzikaši’ – Iz Mostara u Ohrid: Predstavljena hrvatska tradicijska kultura / Bljesak.info | BH Internet magazin

HVALA Hercegovina.in

Članak na poveznici: (FOTO) HKUD „Sv. Ante – Cim“ predstavio hrvatsku tradicijsku kulturu u Ohridu – Hercegovina.in

HVALA Pogled.ba

Članak na poveznici: HKUD „Sv. Ante – Cim“ predstavio hrvatsku tradicijsku kulturu u Ohridu – Pogled.ba

FOTO: WOFA festivals

/Misija FRAMOST/