Foto: Ante Boras

17. svibnja 2022. godine, u Danima sv. Ante, u našem franjevačkom centru sv. Ante u Cimu, imali smo čast i zadovoljstvo ugostiti skupinu prijatelja i vrsnih pivača – klapu Stablina.

Klapa Stablina, kako i samo ime govori, dolazi iz mjesta Stablina, koje se nalazi nedaleko od grada Ploča. Skupina aktivno djeluje već 25 godina i to do prije par godina pod nazivom ”Pivači Gospe Fatimske – Stablina”, jer su osnovani u samom okrilju Crkve Gospe Fatimske u Stablini.

U njihovom širokom repertoaru prisutne su kako duhovne, tako i svjetovne pjesme. Kod duhovnih tu su Misa i pjesme koje se u crkvi pjevaju kroz godinu; korizmeni napjevi, božićne i različite marijanske pjesme. Od svjetovnih pjesama pjevaju stare dalmatinske narodne ”starovičke” te klapske moderne obrade. Pjesme koje pjevaju zaista su različitog karaktera i za svaku prigodu, a kada se nađu okupljeni za stolom najčešće pjevaju o ljubavi, životu u svom kraju, Neretvi i Dalmaciji.

Kako bismo se prisjetili dragih nam prijatelja iz Stabline i njihova gostovanja tog utorka 17. svibnja 2022., donosimo dvije prekrasne pjesme s kojima su uzveličali pobožnost sv. Anti i sveto misno slavlje i ganuli sve prisutne…

VIDEO/ klik na poveznicu: U tišini hrama – Klapa Stablina (youtube.com)

VIDEO/ klik na poveznicu: Ljubim ti ruku majko – Klapa Stablina – YouTube

/Misija FRAMOST/