NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO POROĐENJE ISUSOVO, BRAĆO I SESTRE

Svima vama, svekolikom puku i narodu Božjem, koji marljivo, vjerno i s ljubavlju dolazite na svete mise u naše franjevačke centre i misišta, neka je sretan i blagoslovljen Božić i Porođenje Isusovo.

Na poseban način mislim na vas koji prolazite kroz teške kušnje svoga života: bolest, starost, samoću, poniženostm pogaženost, odbačenost… Na vas koji neimadoste ili nemate mjesta u svratištima ljudskih srdaca i prostora… Na vas koje more druge i drugačije životne tegobe… Mislim na vas koji ste u ovoj godini ostali bez svojih milih i dragih. Isto tako mislim na vas koji unatoč svemu drugima dobro činite, ljubav iskazujete, život im ljepšim činite… Svima je potrebna pomoć Novorođenoga iz Betlehema.

Mislim na vas kod kuća i po svijetu, na putu i na poslu, daleko od doma i domovine, na vas koji ste po bolnicama, staračkim domovima i bolesničkim posteljama…

Neka vas sve Betlehemsko djetešce po dobrim i dragim osobama pohodi, razveseli, pomiluje, osnaži i ojača, ljubav posvjedoči te osjetite mjesto u ljudskim srcima i dušama. To vam želi te Božić i blagdane čestita, fra Luka.