Božićna čestitka

24. prosinca 2017. | Framost

NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO POROĐENJE ISUSOVO, BRAĆO I SESTRE

Svima vama, svekolikom puku i narodu Božjem, koji marljivo, vjerno i s ljubavlju dolazite na svete mise u naše franjevačke centre i misišta, neka je sretan i blagoslovljen Božić i Porođenje Isusovo.

Na poseban način mislim na vas koji prolazite kroz teške kušnje svoga života: bolest, starost, samoću, poniženostm pogaženost, odbačenost… Na vas koji neimadoste ili nemate mjesta u svratištima ljudskih srdaca i prostora… Na vas koje more druge i drugačije životne tegobe… Mislim na vas koji ste u ovoj godini ostali bez svojih milih i dragih. Isto tako mislim na vas koji unatoč svemu drugima dobro činite, ljubav iskazujete, život im ljepšim činite… Svima je potrebna pomoć Novorođenoga iz Betlehema.

Mislim na vas kod kuća i po svijetu, na putu i na poslu, daleko od doma i domovine, na vas koji ste po bolnicama, staračkim domovima i bolesničkim posteljama…

Neka vas sve Betlehemsko djetešce po dobrim i dragim osobama pohodi, razveseli, pomiluje, osnaži i ojača, ljubav posvjedoči te osjetite mjesto u ljudskim srcima i dušama. To vam želi te Božić i blagdane čestita, fra Luka.

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)