Na Jurevdan, 23. travnja 2018. nazočili smo u lijepo uređenoj i do posljednjega mjesta ispunjenoj crkvi sv. Jure u mjestu Dragićina nadomak Gruda, proslavi sv. Jure. Ondje se sv. Jure kao patron crkve i mjesta već desetljećima slavi. Uz domaće fratre proslavi su nazočili i gostujući fratri iz Čapljine, Mostara i Crnča. Propovijedao je u svom poučnom i svima razumljivom stilu fra Mile Vlašić, domaći sin, rodom iz susjedne župe.

Misu je uveličao svojim skladnim pjevanjem domaći mješoviti zbor sv. Kate pod vodstvom prof. Gordana Prskala, te uvježbani dječji zbor sv. Kate i sv. Jure iz Dragićine. Iza mise misari su posjedali u šatoru i uz domaćinski pripremljeno jelo i pilo nastavili se družiti i prijateljski svetkovinu slaviti.
Praksa je to koja je jedincata u našoj Hercegovini gdje nitko ne odlazi doma već svi zajedno sa svojim fratrima i gostima i prijateljima slave sveca i svetkovinu u zajedništvu i pod šatorima.

Svetac današnjega dana mučenički je u ranome kršćanstvu, pod konac dvijestotih godina, pod carem Dioklecijanom, podnio mučeničku smrt, izabravši radije umrijeti nego vjernost svome Bogu i Isusu Kristu prestupiti. Nadahnuće je to tijekom cijele povijesti bilo ne samo mještanima Dragićine, od kojih su mnogi odseljeni i žive u Cimu i Mostaru, a o blagdanu svakako dođu u svoj zavičaj, nego i brojnim drugima i u drugim prostorima.