FRAMOST – Misija poveznica baštine ljudi i prostora u sklopu Dana svetog Franje 2018. vas poziva na koncert komornog zbora “Ivan Filipović” iz Zagreba u nedjelju, 21. listopada 2018. godine u 10:30 u crkvu svetog Ante Padovanskog u Cimu.  Događaj je to koji zaljubljenici u zborsko pjevanje ne smiju propustiti.

Komorni zbor IVAN FILIPOVIĆ, osnovan 1998. godine, jedan je od najuspješnijih a cappella sastava u Hrvatskoj. Karakterizira ga visoka vokalno-tehnička i estetska razina interpretacije te izbor specifičnog programa visoke izvodilačke težine. Pohvale i pozitivne kritike uglednih glazbenih stručnjaka, a posebno brojne nagrade na domaćim i svjetskim natjecanjima (Verona, Bremen, Xiamen, Rim, Istanbul, Zagreb…) pokazatelj su iznimne kvalitete rada i umjetničkih standarda koje si je Zbor, kao trajni cilj i kriterij, postavio još od samog osnutka.
Te odlike donijele su Zboru nagrade na brojnim hrvatskim i prestižnim svjetskim zborskim natjecanjima, kao što su Grand Prix na 14. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova (Verona 2003.), Zlatna medalja na 3. zborskoj olimpijadi (Bremen, 2004.), Zlatna medalja na 4. svjetskim zborskim igrama (Xiamen, 2006.) Grand Prix na Međunarodnom zborskom natjecanju “Musica Sacra a Roma” (Rim, 2007) i Nagrada Hrvatskog društva glazbenih umjetnika – Diploma “Milka Trnina” za 2008. godinu.
Zbor je održao mnogo koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu te ostvario i vrlo uspješne turneje (Austrija, BiH, Bugarska, Francuska, Italija, Izrael, Kina, Mađarska, Njemačka, SAD, Velika Britanija, Tajvan, Turska…). U bogatoj koncertnoj djelatnosti Zbora posebno se ističu izvedbe oratorijskih skladbi: Magnificat i Božićni oratorij J. S. Bacha, Te Deum A. Brucknera, Membra Jesu nostri D. Buxtehudea, Requiem A. Campre, In Nativitatem Domini canticum i Te Deum M.-A. Charpentiera, Requiem J. Gillesa, Dettingen Te Deum G. F. Handela, Stvaranje svijeta J. Haydna, Misa u c-molu i Requiem W. A. Mozarta, Gloria A. Vivaldija, 8. simfonija G. Mahlera…

Dragi prijatelji, dobro došli!

/Misija – FRAMOST/