60 god braka Ilići

U subotu večer, 16. veljače 2019., u Ilićima, u krugu svoje djece i obitelji, bliske rodbine i prijatelja, tik uz crkvu sv. Franje, obilježili su svojih 60 godina braka Niko Jerkić i Mara r. Perić. U tom povodu je sutradan njihova cijela obitelji pribivala sv. misi i, slijedom nakane slavljenika, Bogu se zahvalili za njihovih 60 godina braka i upravili Bogu molitve da im Bog podari dobro zdravlje i blagoslov i njima i svoj njihovoj obitelji.

Slavljenici su rodom iz Glavatičeva ponad Konjica, iz mjesta Lađanica. Ratna događanja su razlogom što su oni, inače mirna i radišna obitelj, morali poći sa svog rodnog ognjišta i skrasiti se daleko, ondje gdje nikada planirali nisu svoje staračke dane provoditi. U mnogim mjestima su bivali i u različitim uvjetima, a sada su, pod stare dane, zadovoljni skromnim kutkom obiteljskoga doma njihove kćeri Jelene.

Bog im je podario 6-tero djece i svi su živi. Dočekali su 15-tero unučadi i sva su im unučad punoljetna te 8-ero praunučadi. Niko je ’34-to godište, rođen u mjestu Krupac, župa Glavatičevo, a Mara ’32. godište rođena u susjednim Vranješinama, župa Nevesinje. Bog im je davao snage i oni su mu zahvalni bili. I sada su puni volje za životom iako su načetoga zdravlja, sjetno se prisjećajući kako je ”njihov svijet” i Niko i Janja i Smoljanuša Mara, i Pavo i njegov sin, i Ivan i Franjo i Marta i Šćepo Karlović i Cilka i Stana Karlović i Stana Ćubela, već odavno s onu stranu kud za vazda ‘gre se.

Blagoslovnu molitvu izrekao je fra Luka poželjevši im, u ime franjevačkog zajedništva kojem su cijelog života pripadali i žive crkve sv. Franje – Ilići, dobro zdravlje i obilje milosti i po stare dane. Fotografski je sve zabilježio Ante Boras i njihovo slavlje svijetu podario.

foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/