60 god braka Ilići

Proslava 60. obljetnice braka

18. veljače 2019. | Duhovna skrb

U subotu večer, 16. veljače 2019., u Ilićima, u krugu svoje djece i obitelji, bliske rodbine i prijatelja, tik uz crkvu sv. Franje, obilježili su svojih 60 godina braka Niko Jerkić i Mara r. Perić. U tom povodu je sutradan njihova cijela obitelji pribivala sv. misi i, slijedom nakane slavljenika, Bogu se zahvalili za njihovih 60 godina braka i upravili Bogu molitve da im Bog podari dobro zdravlje i blagoslov i njima i svoj njihovoj obitelji.

Slavljenici su rodom iz Glavatičeva ponad Konjica, iz mjesta Lađanica. Ratna događanja su razlogom što su oni, inače mirna i radišna obitelj, morali poći sa svog rodnog ognjišta i skrasiti se daleko, ondje gdje nikada planirali nisu svoje staračke dane provoditi. U mnogim mjestima su bivali i u različitim uvjetima, a sada su, pod stare dane, zadovoljni skromnim kutkom obiteljskoga doma njihove kćeri Jelene.

Bog im je podario 6-tero djece i svi su živi. Dočekali su 15-tero unučadi i sva su im unučad punoljetna te 8-ero praunučadi. Niko je ’34-to godište, rođen u mjestu Krupac, župa Glavatičevo, a Mara ’32. godište rođena u susjednim Vranješinama, župa Nevesinje. Bog im je davao snage i oni su mu zahvalni bili. I sada su puni volje za životom iako su načetoga zdravlja, sjetno se prisjećajući kako je ”njihov svijet” i Niko i Janja i Smoljanuša Mara, i Pavo i njegov sin, i Ivan i Franjo i Marta i Šćepo Karlović i Cilka i Stana Karlović i Stana Ćubela, već odavno s onu stranu kud za vazda ‘gre se.

Blagoslovnu molitvu izrekao je fra Luka poželjevši im, u ime franjevačkog zajedništva kojem su cijelog života pripadali i žive crkve sv. Franje – Ilići, dobro zdravlje i obilje milosti i po stare dane. Fotografski je sve zabilježio Ante Boras i njihovo slavlje svijetu podario.

foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/

 

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)