Miljkovići su ove godine imali razlog više slaviti svoga patrona, zaštitnika crkve, mjesta, groblja i zvona, sv. Ivana Krstitelja. Jedan od najljepših kipova sv. Ivana Krstitelja resi prostore obnovljene crkve u Miljkovićima.

Ova je godina bila posebno rodna za malo mjesto Miljkovići. Naime, šestero prvopričesnika iz Miljkovića je svoje prvopričesničko slavlje imalo ove godine. Fratar je bio suglasan s roditeljima koji su prvopričesnička slavlja organizirali gdje i kad im je bilo najprikladnije. Od njih šestero Marin Šunjić, Robert Delić, David Martinović, Andrej Martinović, dvojica njih Ivan-Iko Martinović i Marko Cvitković odlučili su svoje prvopričesničko slavlje proslaviti u Miljkovićima pod misom na Ivandan za vrijeme blagoslova polja.

Bili su posebno radosni i spremni i svojim su recitacijama i pozdravima uljepšali svečanost i dan. Nakon mise slavlje se nastavilo u obiteljskim domovima gdje su se izmjenjivali brojni čestitari i gdje se slavilo dugo u noć. Jedan lijepi dan i iskreni doživljaj ljepote svetog i zajedništva obiteljskog i vjerničkog i rodbinskog. Fratar je sa svojim suradnikom nastojao pohoditi sve njih i čestitati svima. Neka bude uzveličano ime Božje i svi osjetili zagovor sv. Ivana Krstitelja.

foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/