Prva pričest u Miljkovićima uz misu i blagoslov polja na Ivandan

25. lipnja 2019. | Duhovna skrb

Miljkovići su ove godine imali razlog više slaviti svoga patrona, zaštitnika crkve, mjesta, groblja i zvona, sv. Ivana Krstitelja. Jedan od najljepših kipova sv. Ivana Krstitelja resi prostore obnovljene crkve u Miljkovićima.

Ova je godina bila posebno rodna za malo mjesto Miljkovići. Naime, šestero prvopričesnika iz Miljkovića je svoje prvopričesničko slavlje imalo ove godine. Fratar je bio suglasan s roditeljima koji su prvopričesnička slavlja organizirali gdje i kad im je bilo najprikladnije. Od njih šestero Marin Šunjić, Robert Delić, David Martinović, Andrej Martinović, dvojica njih Ivan-Iko Martinović i Marko Cvitković odlučili su svoje prvopričesničko slavlje proslaviti u Miljkovićima pod misom na Ivandan za vrijeme blagoslova polja.

Bili su posebno radosni i spremni i svojim su recitacijama i pozdravima uljepšali svečanost i dan. Nakon mise slavlje se nastavilo u obiteljskim domovima gdje su se izmjenjivali brojni čestitari i gdje se slavilo dugo u noć. Jedan lijepi dan i iskreni doživljaj ljepote svetog i zajedništva obiteljskog i vjerničkog i rodbinskog. Fratar je sa svojim suradnikom nastojao pohoditi sve njih i čestitati svima. Neka bude uzveličano ime Božje i svi osjetili zagovor sv. Ivana Krstitelja.

foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)