Trebižat - klape 2019

U organizaciji HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat a pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika grada Čapljine dr. Smiljana Vidića na otvorenom platou Doma kulture u Trebižatu održan je „XII. Međunarodni susret klapa – Trebižat“. Kao i svake, pa tako i ove godine na jednome mjestu, u najboljem ambijentu okupe se klape iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.
Na večerašnjem dvosatnom koncertu nastupilo je deset klapa: muška klapa „Trebižat“ iz Trebižata (BiH), ženska klapa „Kolajna“ iz Komina (RH), muška klapa „Na kantunu“ iz Opuzena (RH), ženska klapa „Dišpet“ iz Kiseljaka (BiH), muška klapa „Stina“ iz Ploča (RH), ženska klapa „Alata“ iz Podgorice (CG), muška klapa „Bratovština“ iz Gorica-Sovići (BiH), mješovita klapa „Sveti Nikola“ (RH) iz Metkovića, muška klapa „Assa voce“ iz Podgorice (CG) te muška klapa „Cambi“ iz Kaštel Kambelovca (RH).

Večer je otvorila muška klapa „Trebižat“ , a na kraju večeri pozornicu su zauzeli pjevači klape „Cambi“ koji su dodatno raspjevali mnogobrojnu publiku.

Ovim koncertom klapa završena je manifestacija „Trebižatsko kulturno ljeto 2019.“ te je proslavljeno 100 godina kulture u Trebižatu kao i 175. godina kako se u Trebižatu slavi blagdan Velike Gospe.

tekst: Čapljina.ba

foto: Ante Boras