Likovnjaci - Stole Lasić 2019

Nagrada za životno djelo Stojanu – Stoli Lasiću

30. listopada 2019. | Razno

“Jesenji likovni salon” naziv je revijalne izložbe koja je u utorak navečer otvorena u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru, u okviru obilježavanja 25 godina postojanja Društva hrvatskih likovnih umjetnika. Predsjednica DHLU-a Ana Šimić rekla je kako je ova izložba više od samog klasičnog godišnjeg presjeka, dodavši kako više od šezdeset izloženih radova predstavlja presjek likovne scene u proteklih 25 godina. Društvo je profesionalna udruga umjetnika koja se bavi time da svatko dobiva za jednako pravo sudjelovanja u javnom i kulturnom životu Bosne i Hercegovine. U društvo se mogu učlaniti svi slobodni građani koji imaju završenu minimalnu srednju umjetničku školu, kazala je Šimić.

Pisac predgovora izložbe i suradnik DHLU-a Ivan Vrljić istaknuo je kako je na izložbi predstavljeno ukupno četrdeset sedam autora različitog stila i tematike.

Po njegovim riječima, Društvo hrvatskih likovnih umjetnika dvadeset pet godina konstantno radi na pravoj umjetnosti te slavi i vrednuje umjetnost u cjelini.

Društvo priređuje raznovrsne i bogate programe, programe koje privlače širu publiku, ne samo kroz likovnu umjetnost, već i kiparstvo, performanse, pa čak i književnost, ustvrdio je Vrljić.

Uz likovna djela posjetitelji su imali priliku uživati u glazbenim točkama mostarskog benda Brainswitch i solo izvedbi mladog londonskog pjevača Ricrawa, podrijetlom iz Jamajke.

Izložba će ostati otvorena narednih desetak dana.

U toj prigodi uručena je nagrada za životno djelo fotografu Stojanu Stoli Lasiću.

Dragom prijatelju od srca čestitamo.

foto: Ante Boras

/dio teksta: ero.tel/

 

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)