U doba koronavirusa i Bog je ‘prešao’ na internet. Svete mise prenose se putem streaminga na Instagramu, molitve objavljuju video linkom, a mudri tekstovi dijele putem pametnih telefona kako bi se pružila duhovna pomoć stotinama tisuća vjernika kojima više nije dopušten pristup u mjesta bogoštovlja.

A danas je drugi utorak od trinaest utoraka pobožnosti svetom Anti pa vam donosimo nekoliko molitivica u čast tom svecu.

Pobožnost sv. Anti:

Pobožnost trinaest utoraka redovito se obavlja zajednički kao duhovna priprava za blagdan svetog Ante. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi Sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utoraka je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma Antina preminuća – odakle i nabrajanje trinaest milosti u poznatoj pjesmi “Ak’ čudesa tražiš” što ih Bog dijeli vjernicima po njegovu zagovoru.

 

 Svakodnevna molitva svetom Anti

Svemogući vječni Bože, ti si u svetom Anti dao svome narodu znamenitog propovjednika Radosne vijesti i moćnog zagovornika u svim potrebama. Daj nam, molimo te, da nasljedujemo primjer njegova života i u kušnjama života osjetimo pomoć tvoga milosrđa. Dobri sveti Ante, koji si pritjecao u pomoć u svim nevoljama, tješio u žalostima i izbavljao iz nevolja, budi i nama svakodnevno u pomoći u svim našim potrebama. Izmoli nam milost da s Isusom strpljivo nosimo svoj križ, kako bismo mogli uživati radost vječne domovine s Kristom, našim Gospodinom, koji živi i vlada u vijeke vjekova.

Amen.

 

/Misija FRAMOST/