Drugi utorak pobožnosti svetom Anti

24. ožujka 2020. | Duhovna skrb

U doba koronavirusa i Bog je ‘prešao’ na internet. Svete mise prenose se putem streaminga na Instagramu, molitve objavljuju video linkom, a mudri tekstovi dijele putem pametnih telefona kako bi se pružila duhovna pomoć stotinama tisuća vjernika kojima više nije dopušten pristup u mjesta bogoštovlja.

A danas je drugi utorak od trinaest utoraka pobožnosti svetom Anti pa vam donosimo nekoliko molitivica u čast tom svecu.

Pobožnost sv. Anti:

Pobožnost trinaest utoraka redovito se obavlja zajednički kao duhovna priprava za blagdan svetog Ante. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi Sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utoraka je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma Antina preminuća – odakle i nabrajanje trinaest milosti u poznatoj pjesmi “Ak’ čudesa tražiš” što ih Bog dijeli vjernicima po njegovu zagovoru.

 

 Svakodnevna molitva svetom Anti

Svemogući vječni Bože, ti si u svetom Anti dao svome narodu znamenitog propovjednika Radosne vijesti i moćnog zagovornika u svim potrebama. Daj nam, molimo te, da nasljedujemo primjer njegova života i u kušnjama života osjetimo pomoć tvoga milosrđa. Dobri sveti Ante, koji si pritjecao u pomoć u svim nevoljama, tješio u žalostima i izbavljao iz nevolja, budi i nama svakodnevno u pomoći u svim našim potrebama. Izmoli nam milost da s Isusom strpljivo nosimo svoj križ, kako bismo mogli uživati radost vječne domovine s Kristom, našim Gospodinom, koji živi i vlada u vijeke vjekova.

Amen.

 

/Misija FRAMOST/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)