Pratite pobožnost svetom Ante iz Franjevačkog centra ‘sv. Ante – Cim’

31. ožujka 2020. | Duhovna skrb

Prenosimo Pobožnost sv. Anti, svecu cijeloga svijeta i zaštitniku crkve i mjesta. Godinama su na stotine štovatelja svetog Ante pohodile ovu crkvu i molile se svome zaštitniku, a ovaj put, zbog već poznatog razloga izazvanog pandemijom virusa, samo nekoliko vjernika. Nadamo se da ćemo uskoro ponovo moći u zajedništvu pod obranu se njegovu utjecati i moliti.

Ah, u kakvim se bijedama nalazi čovjek, o blagi utješitelju svih nevoljnih sv. Ante! Ti vidiš muke i nevolje, koje trpim, nećeš li mi u pomoć priteći? Ti tješiš sve, koji ti se utječu. Znam, da me nećeš zapustiti, stoga ti pun pouzdanja i poniznim srcem vapim, da me u mojoj nevolji ne ostaviš. O preblagi, sv. Ante, pogledaj mene i sve nevolje onim blagim okom, kojim si običavao gledati nevoljne. Utješi potlačene, priteci nam u pomoć u svim bijedama i nevoljama, vodi nas jednom iz ove suzne doline u domovinu, gdje će ljubljeni Spasitelj i Otkupitelj, otrti suze s očiju svojih svetaca. Ti pa tako i Ti, dobri Isuse postupaj sa mnom po svom milosrđu, kako ti znaš da je mojoj duši korisno i spasonosno. Hoćeš li da trpim, to neka bude tvoja sveta volja. Daj mi samo svoju strpljivost, a u nebu vječnu radost. Amen.

TREĆI UTORAK POBOŽNOSTI SVETOM ANTI IZ FRANJEVAČKOG CENTRA "SV. ANTE – CIM"Prenosimo Pobožnost sv. Anti, svecu cijeloga svijeta i zaštitniku crkve i mjesta. Godinama su na stotine štovatelja svetog Ante pohodile ovu crkvu i molile se svome zaštitniku, a ovaj put, zbog već poznatog razloga izazvanog pandemijom virusa, samo nekoliko vjernika. Nadamo se da ćemo uskoro ponovo moći u zajedništvu pod obranu se njegovu utjecati i moliti.

Posted by Framost.com on Tuesday, 31 March 2020

Snimak: Budimir Bošnjak/Misija FRAMOST

/Misija FRAMOST/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)