Služena sveta misa na Čabulji

27. srpnja 2020. | Duhovna skrb

Jučer je služena sveta misa na Vanjači, Čabulja, na lokalitetu gdje su prije 78 godina, točnije 5. listopada 1942. godine, stradali Luka Marić Meštrov, Adam Vrljić i Stipe Čuljak. Na to mjesto se već 25 godina dolazi s posebnim pijetetom prema žrtvama, ali i ljubavi prema Bogu i bratu čovjeku, jer potresno je slušati svjedočanstva onih koji su preživjeli teška vremena stradavanja u tom vremenu. Upravo o tome u jučerašnjoj propovjedi je govorio fra Stanko Pavlović, a zajedno s njim misu je služio fra Luka Marić koji je unuk ubijenog, Luke Meštrova. Njihova žrtva ne smije biti zaboravljena. Na njihovom mučeništvu treba graditi život na istini i nadati se ljepšoj budućnosti.
Na Čabulju svake godine pristignu brojni naši sumještani iz Cima, Ilića, Rudnika, ali i Grabove Drage, Čapljine, Gruda, Graca itd., kao i obitelji poginulih. Među njima tu su bili konjanici, planinari i brojni drugi koji su željeli provesti jedan dan u prirodi.
Ove godine smo posebno sretni jer imamo podignutu svojevrsnu kapelicu, kao i stolove koji mogu poslužiti svima koji budu tuda prolazili i tražili mjesto za odmor.
Također, ove godine, naša Misija FRAMOST je izdala prigodnu knjižicu koja iscrpno opisuje povijesne događaje i činjenice iz tog vremena, kao i fotografski pregled zadnjih 25 godina služenja svete mise na tom mjestu. Knjižicu možete potražiti u svim našim franjevačkim centrima kod fratra.
Bogu smo zahvalni jer je naše jučerašnje zajedništvo u prirodi bilo svima na radost i veselje.

/Misija FRAMOST/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)