Otpočinje novi turnus kreativne radionice “Zlatovez”

7. listopada 2020. | Framost

U organizaciji Misije Framost – Poveznice baštine ljudi i prostora u petak u prostorijama crkve svete Barbare na Rudniku u petak, 9. listopada od 19:00 sati otpočeti će novi turnus kreativne radionice „Zlatovez“ koju već 15 godina uspješno vodi gospođa Šima Ivanković. Na radionici možete naučiti sve o šivanju, vezenju, pletenju, modeliranju, decoupage tehnici, ali najveća zadaća ove radionice jest to što nudi svu pomoć oko tehnike zlatoveza koja zahvaljujući ovoj radionici sve više postaje popularnija u društvu te krasi zidove brojnih objekata. Zanimljivost za ovu radionicu jest da njihove rukotvorine, posebno zlatovez raznošene su svugdje po svijetu, a jedna od njih se nalazi kod svetog Oca u Vatikanu.


Ove godine na radionici, sudionici se mogu upoznati s etno motivima Hercegovine, kao i o izradi narodnih nošnji kako naše regije tako i ostalih hrvatskih folklornih regija.
Radionica je besplatna te njoj se mogu priključiti osobe svih životnih dobi. Na kraju radionice organizirat ćemo izložbu svih radova i rukotvorina.
DOBRO NAM DOŠLI!

/Misija FRAMOST/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)