DRAGI DIDA NIKOLA I BAKO ANĐE-ANĐELKA!
PRIMITE NAŠE ISKRENE ČESTITKE ZA VAŠ JUBILEJ: 50 GODINA KRŠĆANSKOG BRAKA. RADUJEMO SE S VAMA I ČESTITAMO VAM OD SRCA. DUGO NAM GODINA ZDRAVI POŽIVJELI I DUGO NAM GODINA JOŠ PUTEVE UTIRALI… DOBRIM NAS DOBRU UČILI…

OVO JE PRILIKA DA SE PRISJETIMO, DA SE PODSJETIMO, DA SVOJE ZNANJE UTVRDIMO.

NAŠ JE DIDA NIKOLA ROĐEN 26.8.1947. U GORANCIMA U RODITELJA TUGOMIRA JURIĆA I STANE DŽIDIĆ S PLANINICE. SEDMERO IH JE DJECE U RODITELJA BILO POŽIVJELO. IVAN JE PREMINUO I DANAS NJIH 6-TERO, BRAĆOM SE I SESTRAMA ZOVU.

NAKON ZAVRŠENOG 6-TOG RAZREDA DIDE NIKOLE, CIJELA OBITELJ DOLAZI IZ GORANACA I SKRASI SE U VIHOVIĆIMA. TU SU KUPILI KOMADIĆ ZEMLJE I KUĆU.

66-TE GODINE SE DIDA NIKOLA ZAPOSLIO U ŠIPADU – DRVNA INDUSTRIJA U RODOČU I PUNIH 27 GODINA ONDJE OSTAJE UPOSLENIKOM – SVE DO RATA. RAT JE PROVEO U MOSTARU. 4 GODINE U HVO-u. PRITOM JE BIO I RANJAVAN KAD JE PADAO SJEVERNI LOGOR.

OŽENIO SE ’70-TE GODINE, 29.11. S ANĐELKOM PRIMORAC IZ ČITLUKA.
ANĐA JE ROĐENA NA MALU GOSPU ’48. GODINE U RODITELJA FRANJE PRIMORCA I VIDE PERVAN. ČETVERO IH JE DJECE BILO, A DANAS ŽIVIH NJIH TROJE, JER JE BRAT VJEKO PREMINUO.

U BRAKU IM JE BOG PODARIO 3 DJECE. NJIHOVO NAJSTARIJE DIJETE, VESNA, JE RAJNO DIJETE, A ZORAN I ZORICA SU POŽIVJELI, BRAK ZASNOVALI I OD NJIH SU NAŠI MLADENCI 6-tero UNUČADI DOČEKALI.

POSLIJE DOMOVINSKOG RATA TVRDO SU USIDRENI NA RUDNIKU S OBITELJI I UZ OBITELJ. ZDRAVLJE IH DOBRO SLUŽI. DJECA I UNUČAD NAPREDUJU I RASTU I LAĆAJU SE POSLA, ŠTO JE I NAJVEĆE ZADOVOLJSTVO DIDA I BAKE, NAŠIH DANAŠNJIH SVEČARA, ZLATNIH MLADENACA.

NA PLANINICI GLEDAJU ODRŽAVATI VATRU NA DJEDOVSKOM IMANJU I OGNJIŠTU, ZAJEDNO S ČLANOVIMA OBITELJI, I ISKRENO SU ZAHVALNI ZA PROŽIVLJENIH 50 GODINA SVOGA KRŠĆANSKOGA BRAKA KAO I ZA CJELOKUPNI SVOJ ŽIVOT.

DANAS JE, DAKLE, OVAJ SUSRET ZAMIŠLJEN I UPRILIČEN KAO ZAHVALA ZA 50 GODINA BRAKA NAŠEG DIDA I BAKE I ZA CIO NJIHOV DOSADAŠNJI ŽIVOT. ISTO TAKO I KAO MOLITVA DA IH BOG UZDRŽI U DOBRU DO KONCA ŽIVOTA, A I NAS ZAJEDNO S NJIMA.

ČESTITAMO.

/Misija FRAMOST/