– Nikad ovoliko nije skupljeno potrepština, hrane i novca – govori nam fra Stanko Pavlović koji je ovih dana otišao u Sarajevo odnijeti donaciju Župe Grude u humanitarno-karitativnu organizaciju Kruh svetog Ante, dobrotvornu ustanovu Franjevačke provincije Bosne Srebrene.
Neumorni župnik ove godine je organizaciju prikupljanja pokrenuo s fra Antom Šaravanjom, a župa je široke ruke podržala događaj! Fra Bernard Marić sigurno se s najljepših visina ponosi ovim djelom svojih kolega i svojih župljana.
– U novcu smo prikupili 5.300,00 KM što je za 900 KM više nego lani, a za 1.800,00 KM više nego pretprošle godine. A koliko je tek hrane i potrepština prikupljeno, jedva smo uspjeli zatvoriti kombi – s ponosom za Grude.com priča grudski župnik.
Ovim činom Župa Grude još je jednom pokazala da je njeno srce uz sve vjernike u BiH, a osobito za one iz Sarajeva i okolice koji žive u siromaštvu. Taj broj se posebno povećao u doba pandemije koronavirusa.
– Učinili smo dobro djelo. Župljani Gruda uvijek su imali veliko srce i spremni su uvijek odvojiti i od sebe da bi onom tko nema ili ima manje mogućnosti za život bilo bolje. Hvala mojim župljanima, kao i onima iz susjednih župa koji se uvijek rado odazovu našim humanitarnim akcijama – istaknuo je neumorni fra Stanko Pavlović koji s fra Antom Šaravanjom nastavlja predani rad na ovoj mučeničkoj grudi i ovoj njivi Gospodnjoj.
Sutra je na području župa Grude i Dragićina sveta ispovijed. Vjernici koji će doći na ispovijed trebaju se pridržavati PRAVILA O EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA. Iz župe su zamolili vjernike da nose maske kako ne bi ugrozili svoje zdravlje, kao ni zdravlje svojih svećenika i drugih vjernika. U crkvi Svete Kate u Grudama ispovijed je u 9.30, 11.00, u 12.15 učenici i ostali, 15.00 crkva Svetog Jure Dragićina, zatim crkva Svete Kate u 16.00 i 17.00 sati. Vodite računa o epidemiološkim mjerama.
Foto: Arhiv