”Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka obavljao 21 godinu.”

Počivao u miru Božjem!

Foto: Otvaranje zračne linije Zagreb – Mostar (HKUD ‘sv. Ante-Cim’)

Od pokojnog Milana Bandića se opraštaju brojni prijatelji, suradnici, političari, sugrađani. Donosimo tekst Željka Andrijanića.

“Andrijaniću, ja sam pravio svadbu u Andrijanića gostionici 1981. godine, sa svojom Vesnom… ugradnja stenta mi je kao da me je u Grudama ubola drača, trn se jače zabio pod kožu i ja sam svratio do doma zdravlja da mi izvade trn i idem dalje… išao sam na vjeronauk kod fra Bernarda Marića u Ružiće, odgojili su me franjevci, na što sam osobito ponosan. I franjevci su, prije svega, najzaslužniji za opstojnost hrvatskog naroda. Usadili su ti franjevci u mene taj ispravan vjernički kod koji prašta, koji ljubi, koji „ubija“ dobrotom. I onima koji su „pomogli“ da mi se sve ružno dogodi, ako im sutra bilo što treba ja ću za njih učiniti. Ja sam oprostio, ali zaboraviti neću nikada…”
To su dijelovi mog posljednjeg razgovora s Milanom Bandićem 2017. godine kada mi je otkrio da nikad neće otići u mirovinu i da će biti na nogama dok mu dragi Bog to bude dozvoljavao. A dozvolio mu je da bude doživotni gradonačelnik, neumoran i neuništiv, najdugovječniji na čelu glavnoga grada svih Hrvata.
I vjerujte mi, sanjao sam prošle noći da mu se vratio glas.
Negdje gore gradi se nova metropola. Samo u posljednjih godinu dana otišle su tolike veličine, vjerujem da nije slučajno.
Neka ti dragi Bog bude milostiv i oprosti grijehe, a mi koji ostajemo nastavljamo “delati” za Grude, Zagreb i druge hrvatske i bh. krajeve, ali ne očekuj da pratimo tempo kojeg si sebi nametnuo od prvog do posljednjeg koraka. To ne može nitko.
Zbogom i doviđenja gradonačelniče.