DANAS JE 12-ta NEDJELJA KROZ GODINU, 20. lipnja 2021.

  • SVETE MISE NAŠE FRANJEVAČKE MISIJE, FRAMOST, u narednom tjednu, su uobičajenim redom kroz tjedan …

 NAŠI POKOJNICI U OVOM TJEDNU – ISPRAĆENI U VJEČNOST:

  1. Ivan-Ica Džidić, 1930., pokopan je u Smrčenjacima

Pokoj vječni daruj mu Gospodine… Iskrena sućut svim ožalošćenima.

  • DALI SMO SVOJ DOPRINOS PROSLAVI LIPANJSKIH ZORA U ILIĆIMA, CIMU NA RUDNIKU I ORLACU; HVALA LIJEPA SVIMA koji su se angažirali u organiziranju i izvedbi programa i sebe svojski u to ugradili.
  • Danas je bio Blagoslov polja u Cimu kod sv. Ante, kako je stari običaj, u nedjelju po sv. Anti, u 11.00 sati;

 DOBRO BI BILO da u prigodama misa na groblju stupite u kontakt s Odborom grobljanskim i udijelite im svoju obveznu pristojbu za održavanje groblja. To je naša obveza i dužnost. Na taj način omogućujemo uredno funkcioniranje kako ukopa tako isto održavanje groblja. Unaprijed hvala svima.

  • NEDJELJNE MISE, tijekom ljeta, U NAŠIM FRANJEVAČKIM SREDIŠTIMA su: u sv. Barbari u 8.00, u sv. Franji u 9.00, u sv. Anti u 10.00 i u Miljkovićima večernja u 18.00 sati.
  • U NAREDNOM TJEDNU SU NAŠI SLIJEDEĆI SUSRETI: U SRIJEDU, 23.6., JE UOČNICA SV. IVANA KRSTITELJA I TRADICIONALNA JE MISA U ILIĆIMA NA IZVORU VODE BABUN U 20.00 SATI; Nakon mise je paljenje svitnjaka-krijesova!
  • SUTRADAN, NA IVANDAN, 24.6., mise su na Rudniku u 8.00, u Cimu u 9.00, U MILJKOVIĆIMA JE NA IVANDAN BLAGOSLOV POLJA I MISA U 11.00 SATI, te u Ilićima u sv. Franji je večernja misa u 19.00 sati; U PETAK JE OBLJETNICA GOSPINIH UKAZANJA U MEĐUGORJU; 25:lipnja:

Ove godine je jubilarna godina 40-ta pa ćemo i mi hodočastiti u Međugorje i pridružiti se onima koji će toga dana poći na Podbrdo odakle je sve i počelo… Naše hodočašće kreće iz Mostara u 8.00 sati do PODBRDA u Međugorju. Ondje ćemo se iskrcati i pod svojim znakom krenuti na Brdo Ukazanja. Tamo ćemo zajedno s drugima moliti krunicu i zahvaliti se Gospi: ‘HVALA TI MAJKO’!, a po silasku ćemo otići do velikog Križa i ondje završiti svoje hodočašće i potom se vratiti doma… (ponijeti dosta vode i odjenuti prikladnu obuću i odjeću!)

  • U nedjelju su mise u našim Centrima kao svake nedjelje po ljetnom rasporedu…U nedjelju, 27.6., je BLAGOSLOV POLJA NA GALCU u 11.30 sati.
  • U Ilićima je u crkvi sv. Franje u tijeku Devetnica sv. Ivanu Krstitelju s početkom u 19.15 sati.
  • FOLKLORNI ANSAMBL ‘HKUD SV. ANTE-CIM’, u sklopu Manifestacije  Dani Tolise 2021. gostovao je na sv. Antu u Posavini i u ponedjeljak se sretno doma vratio. Bio je to nastup u sklopu smotre folklora ‘DANI TOLISE’ gdje je naše Društvo, zajedno s domaćinima, izvelo svoj program i kasnije posjetilo grad Orašje i franjevački samostan i muzej u Tolisi.  Zahvalni smo Bogu i sv. Anti za sretan i odlazak i povratak, te domaćinima i fratrima koji su nas ugostili i priredili nam lijep boravak i gostoprimstvo.
  • U prošli četvrtak, 17.6., upriličeno je košenje i čišćenje MISIŠTA BILE. Dvadesetak dragovoljaca je bilo i zahvaljujemo se svima koji su se pridružili ovoj korisnoj i hvalevrijednoj akciji…
  • Na stolu za tisak možete uzeti novi broj našeg LISTIĆA FRAMOST. Uzmite ga i čitajte, ponesite ga i drugima.

/MISIJA FRAMOST/