Danas se Crkva prisjeća sv. Siksta II., pape i mučenika, i njegova četiri đakona. Prema knjizi Liber Pontificalis bio je rođenjem Grk. Crkvom je upravljao samo godinu dana. Kormilo Crkve povjereno mu je 257. godine. Te je godine car Valerijan, koji je najprije bio sklon kršćanima, ponovno postao njihov mrzitelj i progonitelj i na njih nasrnuo prepredenim progonima. Prema onoj: ‘Udarit ću pastire, pa će se i ovce razbježati’, grubo i žestoko nasrnuo je na svećenike i redovnike. Žrtva je bio i rimski biskup Siksto II. koji je mučen i ubijen na današnji dan 258. godine.

Za toga je papu zabilježeno svjedočenje da je bio dobar, miroljubiv i ugledan biskup. Također je zapisano da je na današnji dan s četiri đakona uhvaćen na groblju, u Kalistovim katakombama, u kojima je i pokopan. Poslije je njegovo tijelo preneseno u baziliku na Latinskoj cesti. Njegov najpoznatiji đakon bio je sveti Lovro mučenik, pogubljen tri dana kasnije. Koliko je bilo živo štovanje pape Siksta II., svjedoči i to da je uz apostole i neke druge slavne mučenike ušao u rimski misni kanon. Dugo vremena se u Katakombama častila stolica na kojoj je sjedio taj papa, a u Rimu mu sagradiše dvije velike crkve. Svojim ga je grobnim natpisom proslavio i papa Damaz.

Danas je i sv. Kajetan. Rođen je u Vicenzi 1480. godine u plemićkoj obitelji. Nakon doktorata na studiju prava u Padovi, radio je u papinskoj kancelariji u Rimu. Julije II. imenovao ga je apostolskim protonotarom. Nakon što je zaređen za svećenika, posvetio se brizi za bolesnike radeći u Oratoriju Božanske ljubavi u kojem je doskora postao najzauzetiji član.

Osnovao je i red koji je poznat pod imenom teatinci. Kajetan je umro u Napulju na današnji dan 1547. godine. Blaženim je proglašen 1629., a svetim 1671. godine. Papa Pio XII. opisao je sv. Kajetana kao ‘vatrenog apostola božanske ljubavi te značajnog pobornika kršćanskoga milosrđa’.