Tradicionalna večer folklora i kulturne baštine pod nazivom ”Brijeg Široki slavno ti je ime” održana je u petak navečer na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu.

Večer folklora održana je u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Širokoga Brijega (15. kolovoza), a u organizaciji Grada te KUD-a Ganga.

Na samom početku programa, u ime organizatora, nazočne je pozdravio Mate Anić najavivši brojne izvođače iz Hercegovine.

Večer folklora i kulturne baštine posvećena je izvornim tradicijskim napjevima Širokog Brijega i Zapadne Hercegovine, a nastupilo je 13 izvođača s područja Širokog Brijega, Mostara, Ljubuškog, Posušja, i Gruda te je predstavljeno izvorno narodno stvaralaštvo Zapadne Hercegovine u pjesmi i plesu.

Nastupili su članice i članovi KUD-a “Ganga” Široki Brijeg, HKUD-a ”Sveta Ana” Ljuti Dolac, HKUD-a ”Kočerin”HKUD-a ”Brda” Izbično, HKUD-a ”Crnašnica” Knešpolje, HKUD-a ”Sveti Ante” Cim, KUD-a ”Rakitno”, Posuški gangaši ”Žaer i ekipa”, Ledinački gangaši ”Iko Alpeza i ekipa”, Posuški gangaši ”Jure Tomić i ekipa”, Gangaši iz Gruda ”Mile Sesar i ekipa”, Gangaši iz Grabove Drage ”Braća Bošnjaci”, Širokobriješki bećari ”Ćana i ekipa” te guslari Ante Grubešić iz Posušja i Mate Sabljić Tijarice kod Sinja.

FOTO: Ante Boras

TEKST: Jabuka.tv