Svečano je bilo u Trebižatu gdje je na poseban način proslavljen blagdan Velike Gospe.

Središnje misno slavlje na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Trebižata, započelo je procesijom s Gospinim kipom kroz crkveno dvorište.

Služena je potom sveta misa pred više stotina mještana koji su se okupili u crkvenom dvorištu i groblju.

Kako to tradicija nalaže i ove godine proslavu blagdana Velike Gospe uveličalo je Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Trebižat” sa svojim sekcijama.

Inače, u Trebižatu je bilo svečano proteklih 10-ak dana, kada je, osim misa Devetnica, održana i manifestacija ”Kulturno ljeto u Trebižatu”.

”I ove godine potrudili smo se da program povodom proslava blagdana Velike Gospe bude bogat, tako da smo ponudili dosta kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja. Svi su bili posjećeni tako da se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji, svima koji su nam pomogli te svima onima koji su svojim dolaskom nama dali podršku i time nam poručili kako cijene ovakve događaje”, rekao je za Čapljinski portal predsjednik HKUD ”Seljačka sloga” Miro Brajković.

U sklopu ove manifestacije održani su Književna večer u sjećanje na Vladimira PavlovićaPolaganje vijenaca za poginule branitelje TrebižataKoncert Trumpet TuneMeđunarodni susret klapa, predstavljanje knjige Ive Sušca Bronđe ”100 godina kulture u Trebižatu”Turnir za djecu i veterane, a sve će biti završeno likovnom kolonijom koja je na rasporedu u ponedjeljak, 16. kolovoza.

 

Foto: Ante Boras

Tekst: Caportal.net