DANAS JE 26. NEDJELJA KROZ GODINU i 26. rujna 2021.

  • SVETE MISE NAŠE FRANJEVAČKE MISIJE, u narednom tjednu su uobičajenim redom kroz tjedan.

NAŠI POKOJNICI U OVOM TJEDNU:

  • Kristijan-Kićo Ljubić, 1983., pokopan u Cimu kod sv. Ante
  • Marija Cvitković ž. + Marinka, 1951., pokopana u Kolenju

Pokoj vječni daruj im Gospodine… Iskrena sućut svim ožalošćenima.

  • U PETAK OTPOČINJE MJESEC LISTOPAD i u petak otpočinje Listopadska pobožnost Gospi. Potičemo vas sve da se uključite u molitvu krunice Gospi, kao i druge vidove iskazivanja pobožnosti Gospi.
  • Za Rudnik: u petak otpočinje s radom Radionica Zlatovez u Centru sv. Barbare na Rudniku s početkom u 19.00 sati; Uključite se i pridružite se, korisni su to susreti i na osobnu izgradnju, ali i društveno korisni… Pridružite se bez obzira na dob i godine… Dobro došli.
  • UPISI NA SVE AKTIVNOSTI naše FRANJEVAČKE MISIJE su uglavnom obavljeni u protekla dva tjedna. Razumije se da su sve sekcije otvorene i rado će biti prihvaćeni svi oni koji se, u dobroj volji i s ljubavlju odluče, pridružiti se u bilo koju sekciju i narednih tjedana… Za dobro je i vlastiti napredak, ma o kojoj životnoj dobi se radi.
  • NAŠE FOLKLORNO DRUŠTVO “Sv. Ante – Cim” organiziralo je u prošlom tjednu i ostvarilo DANE OTVORENIH VRATA u dvorani crkve sv. Franje u Ilićima.  Projekt je uspio i mladost je zadovoljna onim što su postigli i ostvarili. Radujemo se i mi njihovoj zauzetosti i idejama i opetovano potičemo sve, i mlađe i starije, da se uključe u rad Društva. To je dobra prilika obučiti se i očuvati našu tradicijsku kulturu. Za sve dodatne informacije možete se obratiti našem tajniku Društva Marinku Juriću.
  • Na stolu za tisak je novi broj našega LISTIĆA FRAMOST. Uzmite ga i čitajte i ponesite ga i drugima.
  • Danas će biti služena sv. Misa na Bilima, na lokalitetu O’tar-Bile s početkom u 12.00 sati. Od davnina je tu bio podignut oltar (žrtvenik) na kojem se slavila sv. Misa. Jedno vrijeme se s tom praksom prestalo, svetište skoro bilo zaboravljeno i prepušteno propadanju. Međutim, prije 20-tak godina, zalaganjem pojedinih entuzijasta i njihovih fratara, sve je promijenjeno nabolje. U organizaciju cijelog događaja uključe se i domaći lovci, te se pripremi zajednički objed i druženje nakon sv. Mise. Uz narodne običaje, gangu i bećarac i lijepo vrijeme, ovo je uistinu doživljaj i za ovo doba godine i za naše prilike u kojima se danas živi i kroz koje se prolazi.

/MISIJA FRAMOST/