2.2.1939. na Kalandoru, pjevački zbor Društva sv. Ante iz Mostara imao je svoj Prvi svečani pjevački nastup i ujedno proslavu i prve obljetnice osnutka ženskog ogranka i konačnog organiziranja i suradnje svih ogranaka. Obnovljeni zbor Društva sv. Ante započeo je s pjevanjem 12.10.1993, u Domu sv. Ante u Cimu i u svoj naziv unosi godinu ’39 kao vidljivi povezni znak s nekadašnjim pjevačkim zborom sv. Ante.

Nastojanjem duhovnika O. fra Drage Stojića i O. fra Rufina Šilića kao i svih članova sakupljanjem milodara uspjelo im je nabaviti harmonij od 7500 dinara. Harmonij je blagoslovio na pučkoj misi biskup fra Alojzije Mišić i tom prigodom naglasio potrebu i korist mladenačkih vjerskih društava.

Na dan krunjenja pape Pija XII. 1939. u Mostaru je održana svečanost u “Hrvoju”. Najuspjelija točka svečanosti je bila himna Katoličke akcije “Hoćemo Boga” koju je pjevalo Društvo sv. Ante-sela.

Društvo je svoje godišnje zabave imalo na Kalandoru svake godine. Tada bi se sakupili i poslanici iz okolnih Društava…da vide kako se moraju davati i spremati zabave Društva sv. Ante. Prijatelji iz društva sv. Ante Dretelj i Društva iz Čapljine i Trebižata bili su česti gosti na godišnjim zabavama.

Još jedan nesvakidašnji događaj zbio se u mostarskom Društvu sv. Ante. Na pokladnu nedjelju, 19. veljače 1939. predsjednica ženskog ogranka Ana Šunjić iz Rodoča vjenčala se sa Stojanom Ćorićem. Ali se istog dana i predsjednik muškog ogranka Vidan Krešić iz Cima oženio članicom Društva Ivom Novak iz Sovića. Vjenčao ih je fra Drago Stojić u nazočnosti članova Društva, te pjevačkog zbora.

/Misija FRAMOST/