U crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini u nedjelju večer održan je korizmeni koncert koji je priredio ansambl za komornu glazbu “Trebižat”. Izvođene su vokalne i instrumentalne domaće i strane duhovne skladbe. U instrumentalnom dijelu programa izvedene su skladbe:

– “Prepusti Gospodinu puteve svoje”,

– “Neka je slava Bogu na najvišem prijestolju”,

– “Muka po sv. Luki – Sjećam te se po sto puta”,

– “Slava, čast i hvala Ti”,

– “Christum wir sollen loben schon”,

– “Auf meinen lieben Gott”,

– “Duh potpomaže našu nemoć”,

– “He’s Awesome (Il est bel et born)”.

 

Također solo vokal Ivan Sušac i brass su izveli skladbu Franje pl. Lučića “O Isuse izranjeni”.

U vokalnom dijelu večeri izvedene su skladbe “Ja se kajem”, “Na gori maslinskoj” te “Puče moj”.

O večerašnjem koncertu profesor trube i član ansambla za komornu glazbu “Trebižat” Ivan Sušac je rekao: “Ovim korizmenim koncertom nastavili smo tradiciju održavanja koncerata u malo manje uobičajenim razdobljima. Zadnji koncert smo imali adventski, nismo imali božićni, a ovaj put smo se odlučili za korizmeni koncert umjesto uskrsnog. Svake godine obično priredimo božićni i uskršnji koncert a ove godine smo se htjeli posvetiti razdobljima koja nisu tako uobičajena za koncerte ali nimalo ne odstupaju glazbenom kvalitetom.

To nas je dodatno inspiriralo u traženju glazbenog materijala u klasičnoj glazbi. Dosta skladbi smo izveli od J.S. Bacha, najviše njegovih korala a dio glazbenog materijala smo pronašli i u našoj domaćoj glazbi, najviše s otočnog prostora gdje se izvode dosta zanimljiv pučki napjevi Radi se o korizmenim četveroglasnim napjevima koje mi obožavamo izvoditi kako na koncertima tako i na misnim slavljima.” Ivan Sušac je dodao kako je zadovoljan koncertom te je najavio sljedeći koncert koji se po tradiciji održava u kolovozu u Trebižatu povodom blagdana Velike Gospe, donosi Čapljinski portal đaka city.

Foto: Ante Boras

/MISIJA FRAMOST/