DANAS JE 4. KORIZMENA NEDJELJA, 27. ožujka 2022.

  • RASPORED SVETIH MISA NAŠE FRANJEVAČKE MISIJE (FRAMOST) u narednom tjednu su uobičajenim redom kroz tjedan…

NAŠI POKOJNICI U OVOM TJEDNU:

  • Jelena Knezović + Tome, 1966., sprovod je danas u 16.00 sati u Cimu kod sv. Ante i
  • FRA MARINKO LEKO, hercegovački franjevac (1943.-2022.) Preminuo je u Rakitnu gdje je posljednje godine i službovao. Nakon Mise u Rakitnu sprovodni je obred i ukop bio u Posušju. Fra Marinko je službujući u navedenim mjestima dao značajan doprinos u gradnji nove crkve u Posušju, kao i obnovi župne crkve u Rakitnu. U Mostaru je bio župnikom franjevačke samostanske župe od ‘74. do ‘80. Pamti se njegova replika biskupu Žaniću, kad je Žanić u franjevačkoj crkvi u Mostaru, prigodom osnivanja katedralne župe cijepanjem od franjevačke samostanske župe – uzeo četiri petine vjernika da pripadaju katedralnoj župi, a jedna petina da ostane franjevačkoj strani, i tom prilikom izrekao neistinu kako su se fratri s time složili. A replika fra Marinkova je bila da to ne odgovara istini i da se franjevci s time nisu složili, nakon čega mu je biskup odmah oduzeo jurisdikciju i kanonsku misiju u cijeloj biskupiji. … Domalo je, iza tog biskupova proglasa i negodovanja vjernika u crkvi, uslijedilo što je uslijedilo… Svakako, pok. fra Marinku neka Gospodin udijeli svoj vječni mir i blaženi pokoj u nebu i još jedanput:

Pokoj vječni daruj im Gospodine… Iskrena sućut svim ožalošćenima.

 

  • PUT KRIŽA je tijekom cijele korizme, kao i dosadašnjih godina, petkom u centru sv. Ante-Cim od 16.30, centru sv. Franje-Ilići od 17.30 i centru sv. Barbare-Rudnik od 18.30 sati. Subotom u sklopu misa u Vrelu Radobolje i Orlacu, a nedjeljom posvuda gdje služimo sv. Mise…
  • Pobožnost sv. Anti – TRINAEST UTORAKA je u našem duhovno-kulturnom centru ‘Sv. Ante-Cim’ od nedjelje 27. ožujka, kad se pomiču kazaljke na satu i otpočinje ljetno računanje vremena, utorkom od 18:00 sati. Nakon pobožnosti je Misa, koju svakog utorka glazbeno uveliča jedan od naših misijskih zborova ili prijatelji sa strane… Dobro nam došli.
  • Tom pobožnošću su otpočeli i DANI SV. ANTE koji će trajati sve do sredine lipnja i, ako Bog da, imat će raznolik sadržaj… Sve to je u sklopu obilježavanja 150-te obljetnice od ustanovljenja Bratovštine sv. ANTE PADOVANSKOG U MOSTARU (1872.), te 30-te obljetnice od obnovljenja Društva pod imenom HKUD ‘Sv.Ante-Cim’ (1993.) a danas sve djeluje pod okriljem nadkrovljujuće Misije Framost. Kanimo prirediti brojne svečanosti za vas – naše prijatelje i zajedničare našeg vjerničkog i duhovno-kulturnog ozračja danas.
  • U tom sklopu su nam došli i gosti i prijatelji iz Posavine… Orašja i Tolise, skupina 30-tak mladih koji su sinoć imali priredbu u našem Centru sv. Franjo-Ilići od 19.00 sati. Dvorana je bila dupkom puna posjetitelja, a naši gosti su svoj dio programa odigrali na opće zadovoljstvo svih. Bila je to lijepa večer i odmor za sve i dugo će se pamtiti. Hvala svima koji ste ponudili pomoć u smještaju i drugome što je trebalo.
  • S 4. korizmenom nedjeljom otpočela je naša pred-uskrsna humanitarna akcija DOBRO JE DOBRO ČINITI i završava na Cvjetnicu. Uključimo se i pomozimo u svojim mogućnostima one koje kanimo za Uskrs posebno obradovati. Hvala lijepa svim sudionicima akcije.
  • Fratar je na terenu i obilazi pred Uskrs stare, bolesne i nemoćne. Ako netko ima tko nije do sada bio na fratrovu popisu za ispovijed, neka se prijavi, doći će se.
  • Uskrsna ispovijed za sve ostale će biti kao i dosadašnjih godina utorkom, srijedom i četvrtkom kad su naše večernje mise…
  • Na stolu za tisak je novi broj našega listića FRAMOST. Uzmite ga i čitajte, ponesite ga svojima…
  • Prelaskom na ljetno računanje vremena večernje mise naše MISIJE FRAMOST otpočinju sat vremena kasnije, tj. od 18.00 sati.

/MISIJA FRAMOST/