BIJELA NEDJELJA – MALI USKRS, 24.4.2022.

Svečanost je to po sebi, a ove nedjelje bilo je posebno svečano u crkvi sv. Ante u Cimu. Naime, podijeljeno je krštenje IVANU ČULJKU, rođenom 15.2.2022. u roditelja Antonia Čuljka i Marije-Maje r. Krešić. Kum je bio Robert Čuljak s Tadinovca. Uz naše čestitke sretnim roditeljima i obiteljima, istaknuta je i jedna zanimljivost. Obojica djedova su živi i nose ime Jure, a budući da je dan prije bio Jurevdan, čestitali smo im imendan i poželjeli im sretnu starost i dobro zdravlje.

Isto tako, upriličena je i Prva pričest Ivaana Pandže, rođenog 2011-te u roditelja Marinka Pandže Pelića i Milenke r. Perić. Ivano je njihovo četvrto dijete. Uz Josipa, Luciju, Šimuna i Ivano je poželio u istoj crkvi sv. Ante u Cimu, u kojoj su ovaj sakrament primili njegova braća i sestra, da i on pristupi k oltaru Gospodinovu i po prvi puta blaguje tijelo Kristovo.  Radosno smo mu omogućili i ispunili njegovu želju. A Ivano je na početku u svojoj pozdravnoj riječi kazao: ”Moja braća i sestra, u ovoj su crkvi već primili Krista. I ja želim ovdje, njihovim tragom ići, svjedočiti ljubav svoju za Isusa Krista, živjet i širiti, Radosnu vijest njegovu. Ne stidjeti se vjere svoje i ljubavi za Krista.” Nagrađen je bio srdačnim pljeskom i kasnijim čestitkama. I ovdje jedna zanimljivost. Baki Ivanovoj Mari rođ. Talić ovo je 16-to unuče koje ona prati na sakrament sv. Pričesti. Uz ponosne roditelje i Mara nije mogla svoj ponos i ljubav prema Bogu i svome sv. Anti skriti, već je poput mladice cijeloga popodneva sudjelovala u obiteljskom slavlju.

Također smo podijelili zajedništvo i s obitelji Šušak. Naime, prije godinu dana, upravo na današnji datum preminuo je dragi nam čovjek, naš sumještanin, Ivan Šušak, koji je s obitelji stanovao na Bijelom Brijegu i kojeg smo ispratili  i od njeg se oprostili na groblju u Cimu kod sv. Ante. S njegovom suprugom Ivankom i djecom njihovom podijelili smo svoja osjećanja, a Ivanu uputili zahvalnost za sva dobra koja je tijekom svoga života svjedočio i na koncu obitelji i prijateljima ostavio. Isto tako smo sudjelovali i u sjećanju na pok. Vladu Cvitanovića iz Čeljeva, oca naše Cimske frizerke, koji je preminuo prije mjesec dana i bio ispraćen u svom zavičaju. Želja nam bila da sve bude na slavu Božju i radost našim sumještanima.

Foto: Ante BORAS

/MISIJA FRAMOST/