DANAS JE NEDJELJA PRESVETOG TROJSTVA, 12. lipnja 2022.

  • RASPORED SVETIH MISA U NAŠOJ FRANJEVAČKOJ MISIJI (FRAMOST) u narednom tjednu je prema uobičajenom rasporedu s tim što naše večernje mise otpočinju sat kasnije, tj. od 19:00 sati.
  • SUTRA JE BLAGDAN SV. ANTE PADOVANSKOG – našeg sveca i zaštitnika i MISA JE UOBIČAJENA KOD KIPA SV. ANTE U CIMU OD 18.00 sati…
  • Također, uz redovne svakodnevne mise, u ovom je tjednu u četvrtak, svetkovina svetog Tijela Isusova – Tijelovo ili Brašančevo i toga dana će biti mise u našim centrima.
  • U NEDJELJU JE MISA S BLAGOSLOVOM NA GROBLJU KOD SV. ANTE U CIMU od 11.00 sati i ZATO NEĆE BITI uobičajene nedjeljne mise u crkvi sv. Ante… PONIJETI kišobrane ili suncobrane… a preporučuje se da svijeće u-palite pri koncu Mise…
  • OGLAŠAVAJU SVOJU ŽENIDBU:
    • Vesna Milinković iz Cima, kći pok. Damira i Janje r. Nakić i Kristijan Pehar iz Mostara, sin Zdenka i Janje r. Jurić

Bilo im sretno i od Boga blagoslovljeno. Čestitamo mladencima i njihovim obiteljima!

  • DANAS JE UOČNICA BLAGDANA SV. ANTE i ujedno završetak DEVETNICE sv. Anti; Također je i obilježavanje Lipanjskih zora i spomen na Treću Cimsku bojnu… U našem Duhovno-kulturnom centru ‘SV. ANTE-CIM’ SVEČANOST ĆE SE ODVIJATI OVIM REDOM: u 17.30 sati je polaganje vijenca podno spomenika na Gorici; u 18.00 sati kod spomenika na Rotoru, a u 18.30 ispred spomen ploče na Smrčenjacima. Nakon toga je večernja misa u 19.00 sati u crkvi sv. Ante-Cim pod kojom je  blagoslov djece i cvijeća a nakon svega je narodno druženje, slavlje i veselje u dvorištu crkve…

Mogućnost je prijevoza gradskim autobusom do navedenih odredišta.

  • Ovo je jubilarna godina DRUŠTVA SV. ANTE /150 GOD OD USTANOVLJENJA I 30 GOD OD OBNOVLJENJA DRUŠTVA/. U tom povodu organiziraju se brojne manifestacije tijekom cijele godine… Svima hvala lijepa na suradnji i potpori u radu našega Društva sv. Ante!
  • U petak 10. lipnja u Cimu na Bazilici upriličeno je predstavljanje knjige LJEKOVITIM BILJEM DO ZDRAVLJA našeg sumještanina Rade Marušića /1935./. Predstavljači su bili dr. Jure Burić, liječnik i prvi župan Dubrovačko-Neretvanske županije, dr. fra Andrija Nikić i g-đa Ljilja Zovko… Zahvalni smo Bogu što nam je podario lijepo vrijeme i korektan odaziv puka Božjeg. Svima hvala lijepa za dolazak. ISTODOBNO OBAVJEŠTAVAMO KAKO POSTOJI MOGUĆNOST KUPITI KNJIGU!
  • U subotu, 11. Lipnja u Ilićima je UPRILIČENA SVEČANA ZAHVALA braniteljima Pete bojne Ilićke i svima drugim zaslužnima za DAR SLOBODE u povodu manifestacije Lipanjske zore. Također je nakon mise na igralištu škole u Ilićima ostvaren i raznovrstan kulturno umjetnički program, te nastup gostujućih pjevača Joze Vučića i Dražana Žanka… Sve je proteklo korektno i na zadovoljstvo nazočnog puka.
  • Također je ostvareno i hodočašće sv. Anti na Ploče-Tepčići – staro Broćansko proštenište sv. Ante, kao i skup ondje – svih Društava sv. ANTE iz Hercegovine, do sada obnovljenih. Zahvalni smo Bogu i prijateljima za ostvareno i postignuto.
  • Zamoljeni  smo oglasiti:  da je potrebna jedna osoba koja bi dnevno pripazila na staricu kojoj je sve osigurano, ali je potrebna nazočnost i skrb oko nje. Možemo dati i telefon.

/MISIJA FRAMOST/