Organizacijski odbor Seminara folklora Hrvata u BiH (UHAKUD u BiH) organizirao je dvodnevni (12. i 13. 11. 2022.) seminar folklora pod nazivom ”Seminar folklora hrvatskih plesnih zona” pod vodstvom Andrije Ivančana, etnologa, polonista, etnokoreografa i umjetničkog voditelja FA Linđo, Dubrovnik.

Program seminara obuhvaćao je plesna predavanja na temu četiri plesna područja (alpsko plesno područje, panonsko, dinarsko i jadransko plesno područje) i teorijska predavanja na temu scenske primjene folklora.

Organizacijom ovakvih seminara, kao i raznih drugih projekata nastojimo očuvati kulturni identitet svakog Hrvata u BiH. Različiti projekti privukli su veliki broj ljudi iz cijele BiH, RH i dijaspore, koji su sudjelovali na školama folklora, duhovnim seminarima, školi tradicijskih glazbala, smotrama folklora i slično…, naveli su organizatori.

Ispred našeg ansambla, zajedno s voditeljem Marinkom Jurićem sudjelovali su i Brigita Marić, Katarina Tomić, Josipa Medić, Magdalena Knezović, Martina Ljubić, Anđela Rajič, Petra Bošnjak i Stanko Bošnjak.

/MISIJA FRAMOST/