Članovi našeg folklornog ansambla “Sv. Ante – Cim” Mostar, Stanko Bošnjak, Katarina Tomić, Brigita Marić, Martina Kvesić i Marinko Jurić, sudjelovali su u trodnevnom seminaru dinarskog plesnog područja u Otočcu od 3. do 5. ožujka, gdje su učili o plesovima i pjesmama otoka Zlarina, Miljevaca, Ravnih Kotara, Like, Gacke doline, Dubrovačkog primorja (Linđo) te Hrvatskog Ćuntića.

Na ovom seminaru se ne štetnta, čim su sudionici pali u Otočac, njih stotinjak, a došli su iz raznih hrvatskih krajeva, iz Hercegovine, iz Austrije, Njemačke i Švicarske, odmah uvečer je krenula obuka, pjevači su bili u holu Osnovne škole Zrinskih i Frankopana, a plesači u športskoj dvorani iste škole. Pjevače je vodio dr. Joško Ćaleta, a plesače prof. Vidoslav Bagur.

Bio je to trodnevni seminar koji je obuhvatio odabranu folklornu građu dinarske zone. Svrha seminara je na primjerima plesne i glazbene baštine upoznati sadašnje i buduće voditelje folklornih skupina te pjevače i plesače s mogućnostima predstavljanja folklora na sceni kao i s mogućnostima rada s folklornim skupinama.

Naši članovi su uz stečeno znanje upoznali još folklornih prijatelja, proširili ime našeg Društva među drugima, ali i iskoristili slobodno vrijeme te posjetili obližnja Plitvička jezera, zahvaljujući Gabrijelu Grbcu iz KUD-a Korenica koja su bila pod snježnim pokrivačem.

Od srca se zahvaljujemo svima na ugodnom druženju.

Donosimo vam fotografije, snimku završnog koncerta svih sudionika, ali i tradicionalno kolo na Trgu ispred Gackog pučkog učilišta u Otočcu.

Snimka završnog koncerta se nalazi na LINKU ispod!

Završni koncert polaznika seminara glazbeno plesne kulture Dinarskog područja Otočac 

 

/MISIJA FRAMOST/