Sveti Augustin htio je napisati knjigu o Presvetomu Trojstvu, ali mu nikako nije polazilo za rukom. Tada je usnuo san: vidio je sebe kako šeće obalom mora i vidi dijete na plaži. Dijete je školjkom prelijevalo morsku vodu u rupu u pijesku. Augustin ga je upitao: ”Što radiš?”  Dijete je odgovorilo: ”Želim presuti more u ovu rupicu.” – Tu su se velikom filozofu otvorile oči: ”Upravo tako nemoguću stvar pokušavam i ja, jer svojim ograničenim razumom želim shvatiti tajnu Presvetoga Trojstva.”

Tajna Presvetog Trojstva najveće je otajstvo kršćanske vjere, otajstvo iz kojeg je izašla povijest spasenja.

Kršćanska vjera vjerovanje je u jednoga Boga, u tri osobe. Svetkovina Presvetog Trojstva slavi se drukčije od ostalih blagdana u crkvenoj godini. Ovdje se slavi temeljna istina vjere o Bogu koji je, kako Katekizam Katoličke crkve kaže, ‘j’edan u trima božanskim osobama: Ocu, Sinu i Duhu Svetomu”.

Crkva i svaki vjernik, slaveći Presveto Trojstvo, zahvaljuje Bogu na djelima stvaranja, otkupljenja i posvećenja ljudskog roda i pojedinačno svakog čovjeka. Ovom svetkovinom ispovijedamo da je Bog nad svim, sve je po Njemu i On je u svemu. Nad svime kao Otac, sve je stvorio po svome Sinu, a u svemu prebiva u Duhu Svetomu.

Vjerujemo da je sa svima nama milost Gospodina našega Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga. Svaki put kad izgovaramo: ”U ime Oca i Sina i Duha Svetoga!”, ispovijedamo Presveto Trojstvo – vjeru u jednoga jedinoga Boga, u tri osobe: Oca i Sina i Duha Svetoga. I sav naš kršćanski život, od krštenja do smrti, nosi pečat vjere u Presveto Trojstvo.

Izvor : /laudato.hr/

/Misija FRAMOST/