U nedjelju 25. lipnja obilježava se 42. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju.

Pripremi i ususret obljetnici prethodila je Devetnica Kraljici Mira.

Molitveni program danas, na uočnicu, i sutra, na samu obljetnicu, bit će uobičajeno kao i svake godine prilagođen brojnim hodočasnicima koji će ovaj vikend boraviti u Međugorju.

Danas na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, ujedno i uočnicu 42. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju, svete mise u župnoj crkvi su u 8, 11 i 19 sati. Nema zajedničke molitve krunice na Podbrdu. Nakon večernje sv. Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u tišini do 7 sati ujutro.

Kao i svake godine, na uočnicu se organizira i Hodnja mira, koja polazi ujutro u 6 sati ispred samostana svetog Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu predviđen je oko 10 sati.

U nedjelju je 42. godišnjica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku su u 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. Misa u 19 sati. Nakon sv. Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu koje će se nastaviti u tišini do 7 sati ujutro. Nema misa na filijalama.

 

/Misija FRAMOST/

 

Izvor: /međugorje.hr/