U suradnji sa žiteljima Raške Gore, Eko udruga Raška gora, koja promiče zaštitu okoliša i očuvanje kulturne baštine, već nekoliko godina za redom uspješno organizira tradicionalnu duhovno-kulturnu manifestaciju “Dani sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori”.

Ovogodišnji ”Dani sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori” prigodno su obilježeni jučer – u nedjelju, 9. srpnja.

Program je započeo u 17:45 sati, polaganjem vijenaca i svijeća na spomen obilježje svim poginulim, stradalim i nestalim u minulim ratovima i poraćima iz Raške Gore. Za pokoj duša njihovih služena je sveta misa u crkvi sv. Nikole Tavelića, u 18:00 sati.

Nakon svete mise uslijedilo je pučko veselje i bogat kulturno zabavno-glazbeni program, u kojem su sudjelovali: Glazbena skupina “Pelegrin”, Izvorna skupina HKUD “Sv. Ante – Cim” Mostar, HKUD “Crnač”  Široki Brijeg, HKUD “Hercegovac” Široki Brijeg, HKUD “Goranci”, HKUD “Seljačka sloga” Trebižat i guslar Božo Marić.

Manifestacija “Dani sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori” održava se već nekoliko godina za redom i postala je prepoznatljiv događaj koji okuplja sve veći broj posjetitelja.

Organizatori se uistinu potrude da program svake godine bude bogatiji i zanimljiviji od prethodnog. Na tome im iskreno čestitamo i na pozivu srdačno zahvaljujemo!!

Foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/