Humanitarni festival ”Gledaj srcem” po prvi put u Mostaru ovoga ljeta. Održat će se 18. i 19. srpnja 2023. godine na lokaciji Kampus Sveučilišta u Mostaru. Festival je posvećen ljubavi, humanosti i očuvanju naše predivne baštine.

Festival je koncipiran na dvije različite večeri. Prva večer, 18. srpnja, je posvećena Hercegovačkim običajima i tradiciji. Moći ćete uživati u izvanrednim folklorima, izvedbama poznatih hercegovačkih pjesama, te gledati iznimne umjetničke performanse koji prikazuju naše naslijeđe. Bit će to prilika da se povežemo s našim korijenima, da cijenimo vrijednosti koje su nam prenijeli naši preci i da se divimo raznolikosti koja nas obogaćuje.

Druga večer donosi u Mostar po prvi puta ljeti Dječji karneval. Naša najveća radost su djeca. „Dovedite svoje najmlađe i uživajte u predivnom dječjem karnevalu. Djeca će imati priliku pokazati svoju kreativnost i maštovitost kroz različite kostime i šarene maske. Bit će tu mnogo smijeha, igre, plesa i veselja. Neka se dječja radost širi festivalom i donese osmijehe na sva lica.“, poručili su organizatori festivala – Udruga ”Gledaj srcem” koju vodi Mateja Lovrić.

“Gledaj srcem” festival ima i posebnu humanitarnu dimenziju.

“Ulaz je besplatan, cilj nam je da svi mogu doći i posjetiti festival. Prikupljeni novac od prodaje hrane, pića i tombole ide za potrebite. Novac ćemo rasporediti na više strana. Imamo djecu koju treba opremiti za novu školsku godinu. Te imamo obitelji kojima trebamo renovirati objekte gdje žive. Svaka akcija ima svoju priču.” , kazala je Mateja Lovrić, gostujući na Običnom radiju.

U organizaciju festivala svoj trud je uložila i Nives Nikolić.

„Pozivamo vas da se pridružite ovom nezaboravnom događaju koji slavi ljubav, tradiciju i humanost. Budite dio “Gledaj srcem” festivala i zajedno stvorimo predivne uspomene. Rezervirajte datume 18. i 19. 07. 2023. godine i provedite nezaboravne trenutke s nama u prelijepom Mostaru. Pridružite nam se i budite dio ovog nezaboravnog događaja! Hvala svima koji su podržali festival i omogućili nam održavanje istog, nadamo se da će postati tradicija“, za kraj su poručile Mateja i Nives.

I naše HKUD ”Sv. Ante – Cim” će učešćem u ovom hvale vrijednom projektu, 18. srpnja, dati svoj skromni doprinos i podršku lokalnoj humanitarnoj udruzi ”Gledaj srcem” koja se brine o najosjetljivijim skupinama u našem društvu.

„Vaša podrška i dolazak na festival značit će mnogo za one koji su u potrebi, jer zajedno možemo stvoriti bolje sutra.“, poruka je organizatora.

Stoga Vas sve pozivamo – GLEDAJTE SRCEM!! …odvojite svoje vrijeme 18. i 19. srpnja i posjetite  1. Humanitarni ljetni festival ”Gledaj srcem”.

Svi ste dobrodošli!

 

Foto: Udruga ”Gledaj srcem”

Izvori: /grude.com/, /obican.info/

/Misija FRAMOST/