Sveta Marta, sestra Marijina i Lazarova, bila je brižna domaćica kuće u Betaniji u koju bi Isus rado svraćao kako bi se malo odmorio od propovijedanja dok je boravio u Judeji. Zaštitnica je domaćica, kuharica i samaca.

Spomendan svete Marte slavimo 29. srpnja, a devetnica se moli od 20. do 28. srpnja ili devet utoraka, po mogućnosti uz blagoslovljenu svijeću.

MOLITVA 

O, sveta Marto, tvoja je vjera nagnala Isusa na to da kaže: „Ja sam uskrsnuće i život” (Iv 11,25); vjera ti je dala da vidiš više od njegove čovječnosti kada si uzviknula: „Gospodine! Ja vjerujem da si ti Krist, Sin Božji.” (Iv, 1,27)

S nepokolebljivom si nadom rekla: „Što god zaišteš od Boga, dat će ti” (Iv 11,22), a Isus je zazvao tvoga brata Lazara i vratio ga od mrtvih. Čistom si ljubavlju dočekala Isusa u svome domu.

Prijateljice i sluškinjo našega Spasitelja, i ja sam opterećen mnogim problemima… Moli za mene da rastem u vjeri, nadi i ljubavi, da me Isus, koji je sjedio za tvojim stolom, čuje i dodijeli mi mjesto na gozbi vječnoga života. Amen.

Oče nas… Zdravo, Marijo… Slava Ocu… (3 x)

Sveta Marto, moli za nas!

O, sveta Krvi, strujo života, strujo snage, strujo ljubavi, ozdravi me, posveti me, spasi me. Amen.

Savršeno pokajanje

Predragi Isuse, moj božanski Spasitelju, umro si na križu iz ljubavi prema meni. Silno mi je žao što sam te vrijeđao, na tvoju sam ljubav uzvraćao svojim grijesima. Smiluj mi se, dobrostivo mi oprosti i pomozi da nadalje odbijem svaki grijeh, a da tebe ljubim svim srcem i svom dušom. Amen.

 

/Misija FRAMOST/