Na drugom danu 34. Mladifesta u Međugorju s ”Hvaljen Isus i Marija” tisuće okupljenih pozdravio je Zlatko Dalić. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u prijenosu uživo na Laudato TV-u iznio je svoje životno i vjersko svjedočanstvo.

”Bez srama sam uvijek rekao da sam vjernik i katolik i sve što sam napravio zahvaljujem i dugujem dragom Bogu i svojoj obitelji. Bog je uvijek s nama. Zato se ne bojte svjedočiti svoju vjeru. On je tu.”– započeo je Dalić.

Nakon što je svjedočio na hrvatskom Mladifestu u Sisku, Dalić je danas u Međugorju na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u prisustvu svoje supruge Davorke svjedočio o svojem podrijetlu, obitelji, odlasku iz obiteljskog doma i čežnji jednog šesnaestogodišnjaka koji ne želi osramotiti i iznevjeriti svoje roditelje te istom tom čovjeku koji se u zreloj dobi 2018. godine s pobjedom vraća u rodno Livno. Naglasio je mladima na Festivalu kako je obitelj temelj iz kojega se nosi sve što jesmo i imamo u Svijet te koliko je važno cijeniti svoje podrijetlo, pa i onda kada skrenemo s puta vratiti se na odredište. U godinu dana u kojih je izgubio oca i majku zamolio je mlade ljude na Mladifestu da, i na temelju njegova iskustva, poštuju i ne zaborave svoje roditelje i cijene trenutke, makar i posljednje s njima.

Dalić se sjetio i svoje rodne domovine: ”U pet godina tijekom kojih proživljavam najljepše sportske trenutke, želim zahvaliti vama iz Bosne i Hercegovine, kada vidimo vas, vaše emocije, vašu vjernost, to nam daje još veću nadu u naš hrvatski narod.”

Nakon prisjećanja vremena kada je preuzeo reprezentaciju u kojoj nisu bili dobri rezultati niti dobra atmosfera u ekipi i oko nje naglasio je najveći uspjeh hrvatskog tima. ”Te 2018. godine smo ponovno ujednili hrvatski narod, taj naboj, identitet, ponovno se vratilo zajedništvo i to je veće od medalje. Nisam očekivao tako sjajne rezultate. U jednom poglavlju moje knjige stoji naslov ”Zašto baš ja, Bože”. Bog me stavio u jedno vrijeme na pravo mjesto i ja sam ostvario rezultate i na tome sam mu zahvalan.”

S osobnim i katoličkim credom pojasnio je uspjeh nogometne reprezentacije kojoj je na čelu i istaknuo Poniznost koja ne znači slabost, nego jakost i poštovanje drugih i sebe. Već je i ranije dolazio u Međugorje, ali ovo mu je prvi put tijekom Mladifesta.

”Išao sam ranije pješice da se zahvalim za sav blagoslov koji sam dobio kroz svoj život kroz karijeru, to mi je dao dragi Bog i omogućio. To je manje od onoga što je učinila većina vas koja je došla iz dalekih krajeva. Kada sam došao na Mladifest, ispred crkve osjećao sam takvu sreću, takav mir. Korak po korak ja sam stigao ovdje i osjetio u duši mir. Ako Bog da, ja ću doći opet pješice zahvaliti Mariji za sav blagoslov, sve ono što nam ona daje.”

Objasnio je kako se osjeća prije utakmice dok drži krunicu i kada krene utakmica. ”U tebe se uzdam Gospodine, stavim krunicu u džep i u nekim opasnim situacijama stisnem krunicu i znam da će nam dati koliko smo mi zaslužili.”

Live stream s Mladifesta i svjedočanstvo Zlatka Dalića pogledajte na poveznici: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=749116633568597

 

Izvor: /medjugorje-info.com/

/Misija FRAMOST/