68. Dani Berbe grožđa Brotnjo 2023.

Na Broćanskom trgu u Čitluku sinoć, 17. rujna, završeni su 68. Dani berbe grožđa. Tradicionalna turističko-kulturno-gospodarska manifestacija trajala je tri dana, a nakon raznovrsnog programa manifestacija je završena svečanim mimohodom te programom na trgu, gdje su broćanski vinari posjetitelje dočekali sa svojim odabranim vinima i gdje su nastupila kulturno-umjetnička društva, pjevačke skupine i na samom kraju programa popularni glazbenik Mladen Grdović.

Predvođeni amblemom manifestacije, orkestrom iz Trebižata, mažoretkinjama općine Čitluk, domaćini, brojni uzvanici i sudionici programa u mimohodu su se sinoć uputili od Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga. Po dolasku na trg dobrodošlicu svim nazočnima poželio je Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, koji je naglasio kako su bogati i raznolik program glavna obilježja ove manifestacije koja slavi mukotrpan rad vinogradara i vinara.

Sinoćnjem završnom programu nazočili su dužnosnici iz izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, predstavnici Republike Hrvatske, ali i uzvanici iz svih sfera javnog života. Visoko izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH predvodili su dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i gospođa Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH, kojoj je pripala čast da otvori 68. Dane berbe grožđa.

Posjetitelji završnog dijela manifestacije mogli su uživati u odličnim hercegovačkim vinima i gastronomskim specijalitetima, kao i u nastupima brojnih kulturno-umjetničkih društava i pjevačkih skupina iz BiH.

Na poziv domaćina i dragih nam prijatelja iz HKUD-a ”Brotnjo” i naše HKUD ”Sveti Ante – Cim” sudjelovalo je na 68. Danima berbe grožđa Brotnjo 2023.. Bogatom kulturnom programu i lijepom ugođaju sinoć na Broćanskom trgu dali su svoj udio izvedbom Završnog kola opere ”Ero s onoga svijeta”.

Domaćinima i organizatorima iskreno zahvaljujemo na pozivu i čestitamo na još jednoj uspješno organiziranoj manifestaciji.

Album fotografija sa završne svečanosti 68. Dana berbe grožđa pogledajte na: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.798071288994649&type=3&ref=embed_post

Izvori: / Dani berbe grožđa Brotnjo/, / brotnjo.info/

/Misija FRAMOST/