Knjiga “Svjedok jednog vremena” autora Ilije Ile Vrljića, umirovljenog general-bojnika, predstavljena je sinoć u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače. Knjiga govori o Mostaru u Domovinskom ratu.

Autor u knjizi piše o Cimu, Trećoj bojnoj, Drugoj brigadi i njezinim postrojbama u Domovinskom ratu, u razdoblju od 1991. do 1995., uz prva dva poglavlja koja ukratko govore o cimskom kraju i autorovoj obitelji te o društveno-političkim i gospodarskim prilikama u Cimu, Mostaru i Hercegovini prije i poslije prvih višestranačkih demokratskih izbora 1990. godine. U knjizi se autor osvrće i na rujanske dane 1991. godine kada su u Mostar došli rezervisti iz Srbije i Crne Gore.

Osvrt na knjigu “Svjedok jednog vremena” napisao je Miljenko Stojić i u njemu naveo kako su sve iznesene tvrdnje potkrijepljene dokumentima nastalim na temelju vojnog djelovanja, medijskim napisima te fotografijama koje sve to skladno zaokružuju u cjelinu.

-”Ova knjiga je isključivo vezana za Domovinski rat i nadam se da će mlade generacije nešto naučiti i izvući pouke iz nje, da se ovo nikada više ne ponovi.”- poruka je autora.

Fotografije sa sinoćnjeg predstavljanja knjige donosimo u nastavku…

Foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/