XXVI. tjedan kroz godinu

Četvrtak, 5. 10. 2023., svagdan

IMENDANI: Faustina Kowalska, Placid, Miodrag

BOJA LITURGIJSKOG RUHA: zelena

ČITANJA: Neh 8,1-4a.5-6.7b-12; Ps 19,8-11; Lk 10,1-12

MISAO IZ EVANĐELJA DANA: ”Počinut će na njemu mir vaš.”, Lk 10, 1-12

 

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme…

Odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći.

Govorio im je: ”Žetva je velika, ali radnikâ malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Idite! Evo šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte. U koju god kuću uđete, najprije recite: ‘Mir kući ovoj!’ Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. U toj kući ostanite, jedite i pijte što se već kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik svoje plaće. Ne prelazite iz kuće u kuću.”

”Kad u koji grad uđete pa vas prime, jedite što vam se ponudi i liječite bolesnike koji su u njemu. I kazujte im: ‘Približilo vam se kraljevstvo Božje!’ A kad u neki grad uđete pa vas ne prime, iziđite na njegove ulice i recite: ‘I prašinu vašega grada koja nam se nogu uhvatila stresamo vam sa sebe! Ipak znajte ovo: Približilo se kraljevstvo Božje!’ Kažem vam: Sodomcima će u onaj dan biti lakše negoli tomu gradu.”

Riječ Gospodnja.

 

Izvor: /hilp.hr/

/Misija FRAMOST/