U organizaciji Društva ”Ante” Tepčići-Čitluk ove godine održava se 5. SAJAM ĆUPTERA. Sajam će biti natjecateljskog karaktera a najbolji ćupteri dobit će i prigodne nagrade.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u natjecateljskom dijelu trebaju se prijaviti najkasnije do nedjelje (5. 11. 2023.) i dostaviti barem jedan primjerak ćuptera.

Kontakt broj za prijave je: 063 994 777 (Mario Doko)

Osim natjecateljskog, sajam je i prodajnog karaktera, tako da će izlagači imati prigodu ponuditi svoje proizvode na prodaju a posjetitelji kupiti ćupter i ponijeti sa sobom.

Također, sajam je i duhovnog karaktera. Sveta Misa zahvalnica za ovogodišnji rod i urod bit će služena u utorak (7. 11. 2023.) u 18.00 sati u župnoj crkvi na Pločama- Tepčićima, broćanskom svetištu sv. Ante Padovanskog.

Sajam je i kulturno-zabavnog karaktera. Program s tradicionalnom gastronomskom ponudom, izvornom pjesmom i dobrom zabavom bit će od 19.00 sati u Domu sv. Ante na Tepčićima i u poratnim prostorima.

Cilj nam je da ovaj sajam postane uistinu značajan i prepoznatljiv događaj u koji će biti uključen što veći broj izlagača i posjetitelja.

HERCEGOVAČKI ĆUPTER

Tradicionalna hercegovačka, broćanska slastica od autohtonih sorti grožđa žilavke i blatine.

Takozvani hercegovački haribo bomboni- ćupter u stvari je vrsta želea koji se izrađuje od mošta.

Došlo je vrijeme da se pokrene inicijativa za zaštitu oznakom podrijetla.

Kada bi se zaštitilo zemljopisno podrijetlo ćuptera i on bi mogao biti veoma dobar tržišni proizvod jer bi to na tržištu bio ekskluzivni poljoprivredno-prehrambeni proizvod.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!

Hercegovački portal je medijski pokrovitelj Sajma

Tekst i foto: /Hercegovački portal/

/Misija FRAMOST/