Foto/ Izvor: /zupajastrebarsko.hr/

Danas se u Crkvi spominjemo Nevine dječice. Ovaj blagdan pučki se zove i Sveti mladenci. Nevina dječica su ona koja su svojim tek započetim životom obilježila Kristov dolazak na zemlju.

Naime, Herod, u strahu da bi ga taj novorođeni Kralj mogao ugroziti u njegovoj vladavini, dao je poubijati svu djecu do dvije godine života. To je bila zabluda jer je Isus došao uspostaviti Kraljevstvo nebesko, a ne zemaljsko. Vojnici su to i izvršili. Ne zna se točan broj pogubljene djece.

Isusa nisu uspjeli pogubiti, jer je na vrijeme anđeo Gospodnji u snu poručio svetom Josipu da s Djevicom Marijom i Isusom pobjegne u Egipat. I osta ondje do Herodova skončanja – da se ispuni što Gospodin reče po proroku: Iz Egipta dozvah sina svoga.

Crkva smatra dječicu mučenicima koji su u raju, jer su nevini stradali za Isusa, umjesto Isusa.

MOLITVA ZA DJECU

Milosrdni Isuse, ja Ti predajem svoju djecu, nitko drugi ne može shvatiti moju bol i tjeskobe i dati mi bolju pomoć. Daj mi milost da mogu podići svoju djecu, jer ja znam da bez tvoje pomoći moja nastojanja neće donijeti ploda. Pročisti moja djela i prosvijetli me u mome poučavanje djece.

Oslobodi ih grijeha, uči ih da rastu u ljubavi, sačuvaj od lošeg društva, pomozi im u njihovu učenju, učini ih ljubaznim prema siromasima, unesrećenima i patnicima. Sačuvaj ih u svojoj prisutnosti i u dobrom zdravlju, tako da mogu rasti na Tvoju slavu, za dobro drugih i na posvetu svojih roditelja.

Kad se nakon smrti pojavim pred tobom, mojim sucem, neka se tvoja Majka zauzme za moju djecu. Ja obećavam da ću Te od sada vjerno služiti i drugima prenositi ovu pobožnost.

Amen.

Autor: adminBJT

Izvor: Bogjetu.com

Poveznica: Nevina dječica i molitva za djecu – BOG JE TU

Vezano: 28. prosinca – Nevina dječica – Framost

/Misija FRAMOST/