Foto: Župa Kočerin; Izvor: (www.jabuka.tv)

Blagdan blaženog Alojzija Stepinca (Stepinčevo) proslavljen je u Podvraniću, župi Kočerin kod Širokog Brijega, i to prvi put uz moći blaženika, navodi portal Jabuka.tv.

Slavlje je započelo procesijom u kojoj su nošene moći blaženika uz pjevanje litanija bl. Alojzija. Naime, Zagrebačka nadbiskupija je udijelila moći blaženika, dio iz kosti blaženika, o čemu je javno pročitana odluka.

Pred kipom bl. Alozjija molitvu za njegovo proglašenje svetim uputio je fra Svetozar Kraljević, rodom iz Podvranića.

Svetu misu je predslavio fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, a u dirljivoj propovjedi o blaženiku uključio je i druge žrtve našeg naroda u tom dobu.

Pjevanje su animirali kočerinski framaši pod vodstvom Marte Sabljić, dok su Božju riječ čitali David Udovičić, Marija Udovičić i Matej Sesar.

Evanđelje je iznio fra Velimir Mandić, a na kraju misnoga slavlja župnik fra Mario Knezović je uputio riječi zahvale, te sve okupljene pozvao na ručak koji je bio priređen na školskome igralištu.

Vjernici su nakon mise osobno častili blaženikove moći i izgovarali svoje molitve i zavjete, te bili dionici skupne fotografije.

*Podsjetimo kako je crkva u Podvraniću jedina u Hercegovini blagoslovljena u čast blaženoga Alojzija Stepinca.

Više na: U Podvraniću prvi put proslavljeno Stepinčevo uz moći blaženika – Jabuka.tv

Foto: Župa Kočerin; Izvor: (www.jabuka.tv)

Izvor: (www.jabuka.tv)

/Misija FRAMOST/