Foto/ Izvor: Verica Dasović / GPOU Otočac

U tijeku je deveti seminar ”Dinarske pjesme i plesovi”, u organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac. Seminar obuhvata odabranu folklornu građu dinarskog područja, a namijenjen je voditeljima i članovima folklornih skupina, društava i udruga.

Svrha ovog trodnevnog seminara je na primjerima plesne i glazbene baštine upoznati sadašnje i buduće voditelje folklornih skupina te pjevače i plesače s mogućnostima predstavljanja folklora na sceni kao i s mogućnostima rada s folklornim skupinama.

Na seminaru sudjeluje više od 120 polaznika iz Hrvatske, Austrije, Švicarske, Njemačke i Bosne i Hercegovine, među kojima su i članovi našeg HKUD ”Sv. Ante – Cim”, Mostar.

Pod vodstvom dr. sc. Joška Ćalete i prof. Vidoslava Bagura, danas, drugog dana seminara, polaznici su na Trgu Dražena Bobinca, ispred Gackog pučkog učilišta u Otočcu, izveli tradicionalno kolo. Donosimo video koji možete pogledati klikom na poveznicu: https://www.facebook.com/100081112405401/videos/1427389837879380

Završni koncert polaznika seminara održat će se sutra, 3. ožujka 2024. s početkom u 18 sati u velikoj dvorani Učilišta u Otočcu.

Video/ Izvor:  Verica Dasović / GPOU Otočac

Foto/ Izvor: Verica Dasović / GPOU Otočac

/Misija FRAMOST/